Poziv za učešće na lezbejskim radionicama “Lezbejska sreća je najveća”

Poziv za učešće na lezbejskim radionicama
“Lezbejska sreća je najveća”

 

Mjesto: Sarajevo
Vreme: 20. i 21.10.2012. (11h-18h)

Teme: 

Coming out i Lezbejski partnerski odnosi (+ bonus uživancija – pravljenje majica sa natpisima i čitanje i slušanje lezbejske poezije i proze)

Voditeljice: Biljana Stanković Lori i Tijana Popivoda

 

Drage predivne,

 

Nastavljamo i ove godine, u organizaciji Fondacije CURE, sa održavanjem lezbejskih radionica – ovoga puta će vaše facilitatorke sa velikim zadovoljstvom biti Biljana Stanković Lori i Tijana Popivoda iz Novosadske lezbejske organizacije.

 

Tema prvog dana je Coming out – dođite da zajedno otkrivamo čudesni koferčić koji sa sobom donosimo iz Novog Sada, da prođemo zajedno kroz neka od naših iskustava, razmenimo ih, dotaknemo se kroz njih, podržimo se solidarno međusobno…da prođemo i kroz malo teorije o fazama coming out-a i naučimo kako nam one mogu pomoći u prihvatanju same sebe i trenutka u kom smo. 

Ovaj dan ćemo završiti u kreativnoj atmosferi – naučiti šta je to stencil tehnika i praviti natpise za naše majice i iskazati sebe kroz poruke koje su nam važne! Napravljene majice zadržavamo za sebe .)

 

Tema drugog dana su Lezbejski partnerski odnosi – tema o kojoj jako puno pričamo među sobom, a sada ćemo je postaviti i kroz radionicu. Govorićemo o fazama lezbejskih partnerskih odnosa, emotivnoj zavisnosti, o tome kako živimo sa našim razlikama, konfliktima, u homofobičnom okruženju. Razmenićemo iskustva o našim strepnjama, teškoćama i radostima, kako bi stekle nova znanja i veštine da se sa njima nosimo u budućnosti. 

Ovaj dan završavamo sa čitanjem poezije i/ili proze – pozivamo vas da donesete neke od svojih radova koje biste podelile sa grupom, ili pak nešto iz opusa vaših omiljenih pesnikinja. Tema može biti bilo šta što ima veze sa vama i vašom svakodnevnicom.

 

Za sve učesnice van Sarajeva, a koje su iz BiH, će biti pokriveni putni troškovi, hrana i smještaj. Prijaviti se možete Dragani na: draganagaricnl@gmail.com. Mjesto održavanja radionica kao i smještaja šaljemo po prijavi.  Osjećajte se slobodnima pozvati sve svoje lezbejske drugarice ili svoje djevojke jer – lezbejska sreća je najveća 🙂

 

Radionice se održavaju zahvaljujući podršci Kvinna till Kvinne 

 

Jako vam se raduju & sunčano vam se smeše

 

Dragana, Lori & Tijana

Također vam se može svidjeti…