CURE edukacijski trening “Feministički aktivizam”

Drage prijateljice i aktiviskinje,

 

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na edukacijski trening “Feministički aktivizam” koji će se održati od petka, 02.11.2012. godine do nedjelje, 04.11.2012. godine u Sarajevu.

 

Seminar je namijenjen svim mladim ženama i djevojkama koje su prošle bazične seminare Fondacije CURE i onima koje su već uključene u afirmaciji ženskih ljudskih prava, te imaju osnovna znanja o ženskim ljudskim pravima, feminizmu i aktivizmu, a koje žele da uz druženje prošire fokus djelovanja.

 

Upravo cilj ovog treninga je osnaživanje mladih žena i djevojaka koristeći aktivizam kroz rad na pitanju sopstvene edukacije i održivosti. Edukacija koju smo dizajnirale odvija se u trajanju od tri  dana, a metod rada uključuje kratke prezentacije, rad u grupama i istraživanje, radionice i dodatne aktivnosti (filmovi, istraživanja, prezentacije, rad u grupama itd.).

 

Program je dizajniran za lični rast polaznica, koji osigurava individualno učenje kao i rad u timu, te siguran prostor u kojem svaka prima podršku, potiče kreativnost i orginalnost svake učesnice.

 

Pozivamo vas također, da ukoliko postoje teme o kojima želite posebno govoriti, a da su feminističke teorije i prakse, pripremite vlastite prezentacije/kratka izlaganja ili kratke radionice. Otvaramo za vas prostor u kojima ćete razmjenjivati vlastita znanja i iskustva, te učiti jedna od druge. Ako želite da osigurate prostor za vaše kratke prezentacije/izlaganja, pošaljite više informacija na dolje navedeni mail zajedno sa prijavnicom na trening.

 

Troškove seminara, smještaj, hranu i piće, kao i refundaciju putnih troškova snosi Fondacija CURE uz podršku KtK. Zbog izmjena zakona i obaveza koje Fondacija CURE ima prema BiH, došlo je do izmjena kako će se refundirati putni troškovi. Naime, od sada će Fondacije CURE izvršavati refundaciju putnih troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtjeva refundaciju troškova putem ugovora o djelu. Nakon što učesnice predaju povratne karte, isplata će se izvršiti na priloženi žiro račun. One učesnice koje nemaju vlastiti žiro račun i/ili ličnu kartu mogu priložiti tražene informacije roditelja/staratelja.

 

Aplikaciju za prijave na trening  preuzmite OVDJE.

 

Zvanično sa radom počinjemo u petak,02.11.2012. godine u 13.30 sati. O mjestu održavanja seminara, smještaju i agendi ćemo vas obavijestiti nakon prijave svih zainteresovanih učesnica. Svoje prijavnice šaljite do 23.10.2012. godine do 23.00 sata

 

Svoje prijavnice šaljite na vedrana@fondacijacure.org

Srdačan pozdrav iz Fondacije CURE i radujemo se susretu.

 

Dobrodošle!

CURE tim

Napomena: * Dnevni red i detalje šaljemo prijavljenim učesnicama.

* Seminar se održava zahvaljujući podršci Kvinna till Kvinna.

 

Također vam se može svidjeti…