Politika privatnosti

Obavijest o privatnosti

Hvala na Vašem interesovanju za Fondacija CURE web stranicu. Vaša privatnost i sigurnost su nam izrazito važni. Ova web stranica ne prikuplja lične podatke prilikom otvaranja dostupnog sadržaja, osim ako Vi to ne izaberete. Informiramo Vas da ipak prikupljamo određene tehničke informacije u svrhu optimiziranja rada stranice. 

Način na koji koristimo informacije o Vašoj posjeti web stranici prati sljedeće korake:

Informacije koje prikupljamo i pohranjujemo automatski

Kada posjetite web stranicu fondacijacure.org, mi ne prikupljamo i pratimo nikakve lične informacije. Možemo pohraniti samo neke ili sve od navedenih podataka:

  • ID sesije (nasumični generički broj)
  • Sadržaj koji posjećujete na našoj stranici

Mi koristimo objedinjene informacije kako bismo učinili našu web stranicu korisnom za posjetitelje – kako bismo saznali broj posjetitelja naše stranice i vrste korištene tehnologije, te nakraju, kako bismo detektovali sve operativne probleme i poboljšali sigurnost web stranice generalno.

Informacije koje dajete na korištenje Fondacija CURE web stranici

Ne morate davati nikakve lične informacije kako biste posjetili web stranicu.

Svakako imate mogućnost da ostavite lične informacije u svrhu primanja informacija o Fondacija CURE projektnim aktivnostima kao što je newsletter ili da budete dijelom online kolaborativnog foruma.

Fondacija CURE će koristiti samo one lične informacije u primarnu svrhu, kao što su odgovor na poruku ili za odobrenje pretplata koje ste odabrali.

Neki od naših newsletter-a koriste sisteme e-mail distribucija trećih lica. U ovim slučajevima, e-mail politika privatnosti bit će dostupna u vrijeme Vaše pretplate na newsletter. Moći ćete pronaći link u dnu svakog newsletter-a, s uputama kako da ugasite Vašu pretplatu.

U određenim situacijama, kao što su komentari na blogu ili grupne diskusije, informacije koje dajete biće vidljive javnosti. Iz tog razloga, molimo Vas da ne dijelite nikakve lične informacije koje ne želite da budu objavljene. Fondacija CURE nije odgovoran kako će Vaše informacije koristiti drugi učesnici.

Kada dobrovoljno ostavite Vaše informacije, to je pristanak da se informacije koriste u svrhu onoga zbog čega ste ih i priložili. Kada kliknete “Submit” dugme na bilo kojoj web formi pronađenoj na našim stranicama, time dajete Vaš dobrovoljni pristanak da se koriste informacije za koje ste prethodno dali odobrenje, kao i svrhu koju ste izabrali.

Obavijest o sigurnosti

Za potrebe sigurnosti stranice, te kako bismo učinili naš servis dostupnim svim korisnicima, ovaj sistem koristi software programe za praćenje svih sumnjivih radnji na stranici u vidu pokušaja mijenjanja sadržaja ili informacija, koji mogu biti štetni. 

Svi neautorizirani pokušaji da se dodaju ili promijene informacije na stranici su strogo zabranjene i mogu biti kažnjive u skladu sa zakonskim propisima o računarskoj prevari i zloupotrebi. 

Ukoliko monitoring otkrije dokaze o potencijalnim kriminalnim radnjama, takav dokaz može biti proslijeđen osoblju nadležnom za sprovođenje zakona.

Kolačići (Cookies)

Kada posjetite neke web stranice, njihovi web serveri generišu segmente informacija, poznatije pod nazivom „Cookies“. Oni se uglavnom koriste za prepoznavanje Vašeg računara prilikom budućeg korištenja web stranice.

Fondacijacure.org koristi pojedinačne sesije kolačića u tehničke svrhe, kao što je neprimjetna navigacija na stranici. Ovi kolačići ne spašavaju podatke permanentno i oni nisu pohranjeni na Vašem računaru. Dostupni su isključivo tokom aktivne sesije, tako da u momentu kada se Vaša sesija završi, kolačići nestaju.

Također, fondacijacure.org koristi kolačiće za više sesija kako bismo bolje razumjeli potrebe korisnika i optimizirali rad stranice. Statistike o prometu na stranici prikupljaju se i objedinjuju anonimno, tako da nijedna informacija ne može biti praćena do određenog pojedinca. Fondacija CURE ne prikuplja lične podatke kao što su brojevi socijalnog osiguranja, datum ili mjesto rođenja. 

Upotreba kolačića nije povezana s ličnim podacima na bilo koji način. Možete ukloniti ili blokirati kolačiće promjenom postavki Vašeg pretraživača.

Općenito odricanje od odgovornosti i obavijest o autorskim pravima

Informacije predstavljene na web stranici smatraju se javnim informacijama i mogu se dalje distribuirati ili kopirati, osim ako je navedeno da su predmet zaštite autorskih prava. No, svako preuzimanje pisanog ili vizuelnog sadržaja mora uključiti navod izvora: Fondacija CURE, kao i posebno naglašavanje pojedinačnih autorskih prava na web stranici. 

Preporučujemo da se podaci Fondacija CURE projekta isključivo zahtijevaju s ove web stranice, a ne putem drugih izvora koji mogu promijeniti informacije ili na neki način isključiti materijale koji su krucijalni za razumijevanje informacija. Naši napori u pružanju tačnih i potpunih informacija su kontinuirani, ali to ne isključuje mogućnost da će određene informacije biti promijenjene prilikom ažuriranja.

Odricanje od odgovornosti

Ulažemo velike napore u pružanje potpunih i tačnih informacija za korisnike naše stranice. No, ograničenost vremenom, te potreba da se u kratkom vremenskom roku učita veliki broj dokumenata i vijesti ne čini naš sadržaj izoliranim od grešaka. Ne postavljamo nikakve tvrdnje, obećanja ili garancije o tačnosti, potpunosti ili adekvatnosti sadržaja ove web stranice, te se izričito odričemo odgovornosti za eventualne greške i propuste prilikom dijeljenja sadržaja na web stranici.

Odricanje od odobrenja

Informacije objavljene na ovoj web stranici uključuju linkove za informacije koje kreiraju i održavaju druge javne i/ili privatne organizacije. Ova stranica sadrži te linkove isključivo za informiranost i prikladnost našim korisnicima. Kada korisnici izaberu eksterni link, oni napuštaju fondacijacure.org stranicu i podliježu politici privatnosti i sigurnosti vlasnika/sponzora eksterne stranice. Rukovodioci ove stranice:

  • Ne kontroliraju niti garantiraju tačnost, relevantnost, pravovremenost ili potpunost informacija na web stranici;
  • Ne podržavaju organizacije koje sponzoriraju povezane web stranice, kao ni njihove stavove ili proizvode/usluge koje nude;
  • Ne mogu odobriti korištenje materijala koji je zaštićen autorskim pravima i nalazi se na povezanim web stranicama. Korisnici moraju zatražiti takvu vrstu ovlaštenja eksternim putem;
  • Nisu odgovorni za prijenose koji korisnici primaju s povezanih web stranica;
  • Ne garantiraju da će eksterne web stranice biti u skladu sa propisima zahtjeva o pristupačnosti.

Preporučujemo da se detaljno informirate o politici privatnosti eksternih web stranica, jer ćete biti podložni njihovim politikama sigurnosti i privatnosti, odmah po napuštanju ove web stranice.

Društveni mediji

Fondacija CURE vodi blog i profile na nekoliko društvenih mreža trećih strana. Naš cilj je promovirati stranoj i domaćoj publici priču Fondacija CURE projekta. 

Iako podstičemo na aktivniji angažman publike u vidu komentiranja naših objava i konverzacija, molimo Vas da imate na umu javni karakter naših profila, te da će sve informacije biti dostupne široj javnosti. Zbog toga Vas molimo da ne uključujete Vaše lične podatke poput privatnog broja telefona, e-mail adresu ili bilo koji drugi vid ličnih informacija koje su strogo povjerljivog karaktera. 

Iako neke lične informacije mogu biti dostupne Fondacija CURE projektu korištenjem društvenih mreža (tj. imamo uvid u Vašu fotografiju i ime ako komentirate naše objave), mi ne prikupljamo takve informacije, niti ih dijelimo ili pohranjujemo. 

Naše prisustvo na društvenim platformama nije namijenjeno za podršku, preporuku ili favoriziranje bilo koje kompanije ili pružaoca usluge treće strane.

Obavijest o Twitteru

Nalog Fondacija CURE na Twitteru namijenjen je informiranju javnosti. No, uzimajući u obzir da Twitter nije u vlasništvu ni upraviteljstvu Fondacija CURE, ne možemo kontrolirati prikupljanje ličnih informacija na toj platformi. Za više informacija, pogledajte Twitter politiku o privatnosti i saznajte o upravljanju ličnim podacima.

Integrirani sadržaj treće strane

Fondacija CURE koristi sadržaje i aplikacije (widgete) treće strane koji se mogu integrirati. Takav sadržaj ćemo jasno označiti. Integrirani video sadržaj može postaviti određene kolačiće prilikom reprodukcije.

Upravljanje web stranicom

Fondacija CURE upravlja cjelokupnim sadržajem, dizajnom i organizacijom web stranice, te koordinira objavljivanjem informacija na internet platformi.

Inkluzivnost stranice

Fondacija CURE posvećen je stvaranju inkluzivne platforme, prilagođene svim pojedincima koji traže određene informacije na našoj web stranici. Ovaj okvir zahtijeva da svi pojedinci s invaliditetima (bilo da se radi o uposlenicima ili pripadnicima šire javnosti) imaju pristup informacijama, uporedivim s informacijama za pojedince bez invaliditeta, osim ako bi to prouzročilo neopravdano opterećenje. Ukoliko ste korisnik nekih od tehnoloških pomagala (npr., čitač ekrana, čitač Brajevog pisma, itd.) i suočite s nekim problemom u pristupu informacijama, molimo Vas da nas kontaktirate i navedete prirodu problema, URL (web adresu) informacija kojima ste pokušali pristupiti, te Vaše kontakt informacije. Kontaktirat ćemo Vas i u najkraćem roku Vas informirati.

Pristup dokumentima u različitim formatima datoteka

Neki dokumenti na našoj web stranici su u PDF formatu, tako da možete pogledati publikacije u njihovom originalnom formatu neovisno od računara, operativnog sistema ili pretraživača putem kojeg pristupate internet platformi. Da biste uspješno koristili dokumente u PDF formatu, morate imati instalirane programe za podršku otvaranja i čitanja ovakve vrste dokumenata.

Provjera informacija

Ako želite provjeru informacija objavljenih na ovoj web stranici Fondacija CURE, kontaktirajte naše osoblje:

Fondacija CURE

Dolina 1

71 000 Sarajevo
Tel/Fax: +387 33 207-561

info@fondacijacure.org

https://fondacijacure.org/kontak

Za više informacija

Ukoliko imate neke upite ili komentare u vezi javno objavljenih informacija, molimo Vas da kontaktirate Fondacija CURE projektni tim putem gore navedenih kontakt informacija (broj telefona, e-mail, faks).