Poziv na jedanaesti festival ženske umjetnosti i aktivizma u Bosni i Hercegovini PitchWise 2016

Jedanaesti festival ženske umjetnosti i aktivizma u Bosni i Hercegovini

PitchWise 2016

 

Dođi – uveži – poveži

 

Od 08. do 11. septembra 2016. godine u Sarajevu

 

S velikim zadovoljstvom vas pozivamo na svima prepoznatljiv feministički PitchWise (PW) festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH koji okuplja umjetnice/ke i aktivistkinje/e različitih generacija diljem države i svijeta.

 

PW program možete naći      O V D J E.

PRIJAVNICU ZA UČEŠÄ†E NA PW MOŽETE PREUZETI   O V D J E.

Fondacija CURE organizuje jedanaesti po redu PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma kroz feminističku teoriju i praksu od 08. – 11. septembra 2016. godine u Sarajevu.

Festival smo pokrenule vođene potrebom da zauzmemo napušteni i zanemareni javni prostor i da ga preobrazimo u mjesto susreta koje okuplja društveno angažovane umjetnice, aktivistkinje, teoretičarke, feministkinje i sve zainteresovane za ženska pitanja u BiH i regiji.

Fondacija CURE teži ka povezivanju i umrežavanju feminističkog rada i kulture, a ovogodišnjim PW festivalom okupljamo umjetnice i aktivistkinje iz ženskih grupa BiH, zemalja regije i inostranstva. 

Centralna tema jedanaestog po redu PitchWise festivala je:

Pitchwise CONNECTING – propitivanje individualnih aktivističkih iskustava i savremenih društvenih konteksta u djelovanju protiv patrijarhata!

Misli globalno – djeluj lokalno!

Ove godine PitchWise uvezuje i propituje javni prostor s ličnom pričom – pokretom – dodirom i zvukom.  Svojim ličnim angažmanom mi zauzimamo i preuzimamo javni prostor, propitujemo i transformišemo društvo i preuzimamo odgovornost.

 

Radujemo se što ćemo ove godine imati priliku ugostiti vas na PitchWise festivalu, stoga molimo da ispunjenu prijavnicu pošaljete na e-mail denija@fondacijacure.org najkasnije do četvrtka, 25.08.2016. do ponoći.

 

Festival se, po feminističkoj tradiciji, organizuje po principu volonterizma i stoga su i finansije kojima raspolažemo ograničene. Nastojat ćemo obezbijediti prevoz i smještaj za prijavljene učesnike/ce, a prijavnice ćemo razmatrati kako budu pristizale. Zbog ograničenih sredstava prvenstvo imaju one osobe koje su u mogućnosti da pokriju bar dio predviđenih troškova (npr. imaju obezbijeđen prevoz ili smještaj).

 

Fondacija CURE će izvršavati refundaciju putnih troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtijeva refundaciju troškova putem Ugovora o djelu. One učesnice koje nemaju vlastiti žiro račun i/ili ličnu kartu mogu priložiti tražene informacije staratelja/ke. U prijavnici se nalazi formular koji je potrebno popuniti kako bismo mogle napraviti Ugovor o djelu. Molimo da osobe koje se prijavljuju na PW, uz svoju prijavnicu pošalju i skeniranu ličnu kartu ukoliko su iz BiH odnosno skeniran pasoš ukoliko nisu iz BiH.

 

Dobrodošle/i na XI PitchWise festival!

Tim Fondacije CURE                                       

 

 

Također vam se može svidjeti…