PitchWise festival ženske umjetnosti BiH 2011

PitchWise festival ženske umjetnosti BiH 2011

Fondacija CURE organizuje šesti po redu PitchWise festival ženske umjetnosti BiH u periodu od 08.09.2011. godine do 11.09.2011. godine u Sarajevu.

PitchWise će i ove godine spojiti  različitost, snagu i dostignuća djevojaka i  žena s umjetnicima/ama i aktivistima/kinjama, sa umjetničkim radovima iz različitih zemalja i gostima/šćama iz desetak zemalja. Okupiti ćemo  afirmisane i manje afirmisane umjetnike/ce iz Bosne i Hercegovine i regije, i kroz PW Fondacija CURE nudi nezaboravan provod i priliku za umrežavanje i upoznavanje  dostignuća  djevojaka i žena kroz umjetnost  filma, književnosti, pozorišta, fotografije i muzike – kreativni prostor u kojem svijet feminizma lokalne zajednice susreće i prikazuje feminizme cijelog svijeta.

Ovogodišnji program će biti ispunjen prilikama za duhovno i fizičko opuštanje, te da se prime i pruže nova znanja.  

Do sada je na PW festivalima je predstavljeno stotine umjetnika/ca i aktivista/kinja, stvoreno je mnoštvo umjetničkih radova – video, skulptura, instalacije, slike, performansi, proza i poezija, muzika i drugo. Svaki/a je umjetnik/ca, aktivist/kinja, propitkivalam transformisala, dekonstruisala društvena pitanja i odnose, identitete i stanje svoje zajednice svojim unikatnim umjetničkim iskazom.

 

Za vrijeme PitchWise festivala 2011. će se promovisati ženska angažovana umjetnost koja je od značaja za državu i izgradnju njenog boljeg imidža, putem radionica, predavanja, filmova, predstave, muzike, plesa i drugih kulturno umjetničkih programa.

Također vam se može svidjeti…