Osnaživanje žena u političkom životu BiH u Sokolcu

Fondacija CURE i  Udruženje građana ”Aurora” Sokolac održale radionicu:

 

„OSNAŽIVANJE ŽENA U POLITIČKOM ŽIVOTU BIH“

 

koja je organizovana 13.07.2011 godine u prostorijama Udruženja građana ”Aurora” Sokolac

Na radionici su učestvovale predstavnice Sekcije za društvenu aktivnost žena, Udruženja Aurora, SDS Sokolac, SNSD Sokolac, “Glasninke”, Crvenog KRSTA, iz Prosvjete, Udruženja “Podrške” itd.

 Tokom edukacije  teme o kojima se govorilo je položaj žene u javnom i političkom životu BiH, slika žena koju prenose mediji kroz stranačke promotivne aktivnosti tokom predizbornih kampanja, te aučiti šta mediji zapravo žele, koji su njihovi zahtjevi, kako postati saveznik sa njima. Kroz učešće na radionici imat ćete priliku  produbiti prethodna i steći nova znanja i vještine o izgradnji dobrog političkog imidža, liderstvu, te uočiti vještine neophodne za učešće u političkom životu Bosne i Hercegovine.

 

Direktan kontakt, interaktivan rad i međusobna podrška mogu osigurati unaprijeđenje osnovnih građanskih i političkih prava žena – da bi se žene upoznale sa sistemom ali i da sistem postane svjestan žena. Predstojeći lokalni izbori 2012. godine prilika su da žene iskažu svoje potrebe a to je da budu birane ali i da glasaju i da  odlučuju.

 

 

Također vam se može svidjeti…