Zagovarački treninzi ”Sve jednake – Sve vidljive“ u Bugojnu i Palama

Fondacija CURE je u periodu od 24.-27.05.2018. godine organizovala zagovaračke treninge u Bugojnu i na Palama. Treninzi su dio strateškog programa „Sve jednake – Sve vidljive“ koji od prošle godine realizuje Fondacija CURE.

U toku aktivnog rada učesnice su savladale tehnike kreiranja zagovaračkih akcija u svojoj lokalnoj zajednici, kao i izradu SWOT analize. Omogućeno im je da se upoznaju s PitchWise festivalom ženske umjetnosti i aktivizma koji Fondacija CURE svake godine organizuje i sve učesnice su pozvane da nam se pridruže na festivalu i ove godine.

Mapirale smo i sve potencijalne saveznike i saveznice u procesima zagovaranja i lobiranja. Istakle su da je za njih ova edukacija važna za daljnje procese rada u svim društvenim aspektima rješavanja problema s kojima se svakodnevno nose.

Treningu su prisustvovale predstavnice iz ženskih organizacija “Burma” i Udruženje “Donna”  Bugojno, kao i predstavnice “Jake žene” Pale i Udruženje žena “Viktorija” Pale. Trening je također okupio predstavnice neformalne grupe žena “Bugojanke“ koja je oformljena prošle godine kroz radionicu „Sve jednake – Sve vidljive“ koju je realizovala Fondacija CURE.

Trening je popraćen i medijski kroz emitovanje u programu Informator RTV-a Bugojno.

Učesnice su istakle da je ovo za njih bilo prvi susret s aspektima zagovaračkih strategija i da će im znanje koje su stekle tokom treninga koristiti u daljnjim procesima planiranja i zagovaranja za poboljšanje položaja žena i djevojčica u bh.društvu.

 

Također vam se može svidjeti…