VOLONTIRAJ NA PITCHWISE-u!

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

 

 VOLONTIRAJ NA PITCHWISE-u!

Osmi PitchWise – festival ženske umjetnosti i aktivizma se održava od 12. – 15. septembra 2013. u Sarajevu te treba volonterke i volontere iz Kantona Sarajevo!

Fondacija CURE organizira osmi po redu PitchWise – festival ženske umjetnosti i aktivizma kroz feminističku teoriju i praksu od 12. – 15. septembra 2013. u Sarajevu i ovim putem upućuje javni poziv svima koje/i su zainteresovane/i da volontiraju i pomognu nam u realizaciji PitchWise 2013.

Festival je počeo iz potrebe da zauzmemo napušten i zanemaren prostor i da ga tranformisemo u mjesto susreta koje će okupiti društveno anagažirane umjetnice, aktiviskinje, teoretičarke, feministkinje i sve zaiteresovane za ženska pitanja u BiH i regiji.

Fondacija CURE je uvijek težila ka povezivanju i umrežavanju feminističkog rada i kulture, a ovogodišnjim PW festivalom okupljamo umjetnice i aktivistice iz ženskih grupa BiH i susjednih drzava.

PitchWise 2013. godine stavlja fokus na dvije centralne teme:

1.  Proces razvitka i forme u kojima se feminizmi pojavljuju, društvena stvarnost u  kojoj  djeluju, teme kojima se bave, te proturječja u feminizmima

2. Otkrivanje (ne)sprecificnosti ženske umjetničke prakse unutar muško dominiranih heteronormativnih binarnih prostora.

Linkovi programa prethodnih festivala: https://infostuf.com/wp-site/wp-content//index.php?do=article&article_id=230

Ako želite da se aktivnije uključite u rad Fondacije CURE i da pri tome radite na organizaciji jedinstvenog i orginalnog festivala ženske umjetnosti i aktivizma pošaljite nam vaše kratko pismo, ime i prezime i kontakt telefon na e-mail berina@fondacijacure.org ili na denija@fondacijacure.org do četvrtka, 27.06.2013. i pridružite se organizovanju festivala.


Prethodno iskustvo rada na festivalima je poželjno, ali ne i nužno. Za svoj rad na festival ćete steći iskustvo, nova poznanstva, imat ćete potvrde od Fondacije CURE da ste učestvovale u organizaciji festivala, a također će vaše zalaganje i učešće na PW omogučit će temelje našeg buduće saradnje.

Neka od odgovornosti zainteresiranih osoba za volontiranje na PW 2013 jeste rad na pripremi festivala, komunikacija s gošćama i gostima, umjetnicama, teoretičarkama, aktivistkinjama i feministkinjama iz cijele regije, rad na distribuciji materijala te ostalim logističkim poslovima.

 

Također vam se može svidjeti…