Fondacija CURE učestvovala na ”Festivalu ženskog prijateljstva, aktivizma, umetnosti i solidarnosti” u Tutinu

Fondacija CURE učestvovala na  „Festivalu ženskog  prijateljstva, aktivizma, umetnosti  i  solidarnosti„ u Tutinu   U periodu od 14.-16.2013.godine, u Tutinu  održan je  „Festival ženskog prijateljstva, aktivizma, umetnosti i solidarnosti“  u organizaciji „Impuls“-a, nevladine organizacije koja se zalaže za ženska ljudska prava.  

 

Na festivalu je učestvovalo ukupno 18 organizacija među kojima su: Bona Fide, Peščanik, Fondacija CURE, KC DamaD, Žene juga, Udruženje samohranih roditelja Zajedno, Ženski centar Užice, Žene za mir, Centar za djevojke, Nezavisni ženski centar, Ruka Ruci, Mreža žena prootiv nasilja, Forum žena  Prijepolje, Open Hapur, Impuls, Naš Dom, Ženski centar Užice.

 

  Festival je otvoren izložbom  Heroine- CURE, nakon toga održana je predstava „Dobro telo“- Centar za djevojke Niš. Tokom festivala održane su i dvije radionice na temu  „Feministički razgovori: odakle smo krenule – gdje smo stigle!“  i „Održivost ženskih organizacija“.  Na radionicama se dogovaralo  oko javne akcije koja je održana zadnjeg dana festivala 16.06.2013. na Gradskom  trgu, gdje su učesnice Festivala sa  natpisima na trasnparentima  „ Solidarnost je naša snaga“, Raspolažemo svojim telom umom i novcem“, „Impuls Tutin nije sam“ itd., htjele skrenuti pažnju na probleme sa kojima se žene suočavaju u njihovoj  zajednici.

Također vam se može svidjeti…