Ulična akcija i javna debata u Zenici – Žene u političkom životu BiH

AKO VAM JE DOSTA POLITIČKE KOREKTNOSTI I ŽENSKE NEMOĆI, MONOLOŠKIH „DEBATA“ SA PUNO RIJEČI KOJE NIŠTA NE KAŽU

 

POZIVAMO VAS U ZENICU  NA OTVORENI DIJALOG SA ALEKSANDROM HRŠUMOM I AKTIVISTICAMA ORGANIZACIJA INFOHOUSE, FONDACIJA CURE I NAŠA DJECA

U ŽENSKOM KAFIĆU „VERANDA“, 24.08.2011. SA POČETKOM U 13:30!

 

Ulična akcija 24.08.2011. godine na  Trgu Alije Izetbegovića u Zenici koja počinje u 12:00 časova biće nastavljena neformalnim, a ujedno spektakularnim druženjem u ženskom kafiću „Veranda“ ul.Srpska mahala 30 kojeg će moderirati poznati bh. novinar, Aleksandar Hršum, aktivistkinje Fondacije CURE, članice Udruženja INFOHOUSE i udruženja „Naša djeca“ iz Zenice sa početkom u 13.30 sati. Razgovarat ćemo o tome zašto su žene u političkom i javnom životu na marginama društva, da li je moguća svjetla budućnost naše države bez učešća žena u političkoj i javnoj društvenoj sferi, koje su posljedice zanemarivanja 52% populacije na mjestima odlučivanja, gdje su žene u bh. društvu i zašto žene trebaju biti politički aktivnije?

 

Zajedno ćemo ponuditi odgovore na postavljena pitanja, te dati prostor za promišljanje o vrijednostima i obavezama koje žena treba da ima u odnosu prema državi u kojoj boravi i čije zakone poštuje, a u kojoj nema priliku učestvovati u procesima odlučivanja i donošenja zakona.

Ovo je prva javna debata u sklopu projekta ”Osnaživanje žena u političkom životu BiH – 101 razlog zašto žena na lokalnim izborima 2012.”, koji se implementira od aprila 2011. godine.

U prvoj fazi realizacije projekta od aprila do jula smo educirale 138 političarki i predstavnica NVO sektora  u Sarajevu, Brezi, Bratuncu, Zenici, Goraždu, Sokocu i Travniku.

U septembru počinjemo emitirati i prvu originalnu radio emisiju u kojoj će se različite političke aktivstice i građanke iz nevladinih organizacija baviti vrlo specifičnim problemima o kojim se inače ne razmišlja.  

Implementacija projekta bit će nastavljena organiziranjem još javnih debata, uličnih akcije, te grupnih posjeta građana/ki institucijama vlasti BiH.

Također vam se može svidjeti…