U galeriji MAK održana promocija zbirke priča “Zlatni metak” Dragoslave Barzut

 

U prostorijama galerije MAK, 17.02.2012. godine, u organizaciji Fondacije CURE, predstavljena je knjiga „Zlatni metak“ beogradske spisateljice Dragoslave Barzut.

Promociju je vodio Bojan Krivokapić, aktivista u kulturi i pisac, zajedno sa autoricom knjige Dragoslavom Barzut, beogradskom blogerkom, performerkom i spisateljicom. Na promociji je prisustvovalo tridesetak posjetilaca/ki. Knjigu je objavila Narodna biblioteka “Jovan Popović” iz Kinkinde, kao najbolji rukopis koji je pristigao na Konkurs za književnu nagradu “Đura Đukanov” za 2011. godinu. Pored same promocije knjige autorica je govorila i o trenutnom stanju književne scene u Srbiji.

 

 

Dragoslava Barzut je završila Komparativnu književnost u Novom Sadu, gde je djelovala u okviru Centra za novu književnost Neolit. Dobitnica je prve nagrade na konkursu za najbolju kratku priču “Izvan koridora 2011” na podgoričkom festivalu “Odakle zovem”. Njen esej “Recepcija poezije Rastka Petrovića u zbirci „Otkrovenje u XX veku” dobio je drugu nagradu na zrenjaninskom konkursu “Ulaznica 2009”.

 

 

Fondacija CURE stvara kontinuirano i sigurno mjesto gdje će se promovisati ženska umjetnost organizujući godišnji PitchWise festival ženske umjetnosti i pružanjem podrške umjetnicama tokom čitave godine, koja je neophodna za veću vidljivost anažovane ženske umjetnosti, kako bi se rušili sterotipi o ženi kao pasivnoj članici društva. Potrebno je da se umjetnicama pokaže povjerenje, kako bi one stvarale fenomenalne stvari, a sve u cilju transformisanja kulture nasilja u kulturu mira putem umjetnosti. 

 

 

Također vam se može svidjeti…