Reci NE nasilju, a DA ekonomskoj nezavisnosti!

 

Reći NE nasilju, a DA ekonomskoj nezavisnost!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šta sve trebaju znati kako bi pokrenule svoj posao i postale ekonomski nezavisne i uspješne žene teme su treninga za žene žrtve nasilja koji  će biti održan u Hotelu ­­­­­­­Zenica od 27. do 28.09.2013. godine u Zenici. Predavačice su Dubravka Kovačević iz CARE International Balkans i Emina Bečić iz Udruženja INFOHOUSE.

Inicijativa Reci NE nasilju, Reci da ekonomskoj nezavisnosti  podržana je od strane Američke ambasade u BiH Office of public Affairs i Sparkasse banke BiH, a provode ga Fondacija CURE i Udruženje INFOHOUSE. Do sada su obezbjeđena sredstva u iznosu od 20.000 USD za start up poslove žena, žrtava nasilja.

Ova inicijativa  je nadogradnja projekta Interventni fond za žensko poduzetništvo koji od 2011. godine novčano i edukativno pomaže nezaposlenim ženama da steknu ekonomsku stabilnost.

Odabir ovogodišnjih korisnica, žena žrtava nasilja, izvršen je uz veliku podršku partnerskih organizacija Udruženja MEDICA Zenica I Fondacija lokalne demokratije koje već godinama vode sigurne kuće te kroz psihosocijalnu pomoć omogućavaju ženama i djeci da izađu iz kruga nasilja i ekonomski se osamostale.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Eminu Velagić Fondacija CURE putem telefona +387 (0) 33 20 75 61 ili putem e-maila emina@fondacijacure.org ili Armina Hubijara Udruženje INFOHOUSE armin@infohouse.ba +387 (0) 33 20 93 04.    

 

Također vam se može svidjeti…