CURE poziv na radionicu u Gradačcu ”Političko osnaživanje žena – Rodna jednakost u BiH – zakoni

Poziv  na  radionicu:                                                                

     

„Političko osnaživanje ženaRodna jednakost u BiH – zakoni;

            Meditacija kao antistres metoda – praktična demonstracija”


U saradnji sa Forumom žena SDP Gradačac, Fondacija CURE,   u nedjelju  29.10.2013. u  prostorijama SDP sa početkom u 10:00 – 15:00,  organizuje dvije interaktivne i inovativne radionice.

 

Prva radionica je posvećena temi „Rodna jednakost u BiH – zakoni” , a druga tema obrađuje različite antistres tehnike – od kojih je vođena meditacija u brojnim istraživanjima preporučena kao najdjelotvorniji vid opuštanja i antistres programa.

 

Kao što svi/e znamo da   na mjestima odlučivanja  nema žena, želimo da do opštih izbora u BiH  2014. pokušamo da osnažimo žene da  se aktivno uključe u politički i javni život, sa posebnim naglaskom na  dosadašnja negativna i pozitivna  iskustva žena koje  žele da dođe do promjena u BH društvu.

Voditelji radionica su Jadranka MIličević, članica Fondacija CURE Sarajevo (koja će sve učesnice upoznati sa  zakonima koji se tiču rodne ravnopravnosti i njihove primjene u praksi i Ševko Bajić (koji će ovom prilikom zajedno sa svim učesnicama demonstrirati jednu vođenu meditaciju a biće prilike i da se  zajedno sa svim učesnicama prodiskutuje o problemima stresa svih onih koji se bave aktivnim javnim životom).

Ovakve radionice se  održavaju od aprila 2013 na području BiH sa ciljem da se do oktobra  2014. animira  minimalno 1000 žena da razmisle o svom osnovnom ljudskom pravu – pravu da glasaju, da budu predlagane i birane,  da odluče ko će ih predstavljati I ko će donositi odluke u njihovo ime tokom četri godine mandata.

„Nikada nemojte sumnjati da mala skupina zainteresiranih građana/ki može promijeniti svijet. Doista, to ga jedino i mijenja.”

 

                                                                                           – Margaret Mead

 

Također vam se može svidjeti…