PROMOCIJE PO GRADOVIMA: Publikacija – ”Žene u bh. instituacijama marionete zakonske kvote“

Fondacija CURE je u sklopu programa Sve jednake Sve vidljive, nakon izdavanja publikacije „Žene u bh. institucijama marionete zakonske kvote“ autorica: Doc. dr. Amile Ždralović, Doc. dr. Zlatiborke Popov-Momčinović i Prof. dr. Zarfe Hrnjić Kuduzović održala promocije po bh. gradovima.

U svrhu promocije publikacije, u periodu od aprila do oktobra 2018. godine, posjetile smo: Tuzlu, Bugojno, Istočno Sarajevo i Pale. Kako bi osigurale još snažniju vidljivost, publikaciju smo predstavile i u sklopu 13. PitchWise festivala ženske umjetnosti i aktivizma „Vještičije sijelo: Bajke i Cajke-Dekonstrukcija patrijarhalnih normi” koji je održan ove godine.

Osnovni cilj promocija jeste da kroz direktni razgovor s autoricama pokrenemo pitanja i odgovore do kojih smo došle analizirajući stanje i položaj žena na lokalnom nivou u programski definiranim oblastima, konkretno odnos općinskih nivoa vlasti prema ženama u bh. društvu.

U nastavku pogledajte neke od fotografija s realiziranih promocija. Fondacija CURE vas takođe poziva da pročitate online verzije navedene publikacije, i na taj način saznate odgovore do kojih smo došle analizirajući općinske strategije i propise.

Link : https://infostuf.com/wp-site/wp-content//index.php?do=article&article_id=572

 

 

 

 

Također vam se može svidjeti…