Prezentacija umjetničko-aktivističkih radova na temu “Nulta tolerancija na nasilje koje se vrši nad ženama i djevojčicama”

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na događaj povodom obilježavanja Globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja. Fondacija CURE organizuje  prezentaciju umjetničkih radova u nedjelju, 11.12.2016. s početkom u 19.00 sati u Art kinu KRITERION (Obala Kulina bana 2) u Sarajevu.

Na ovom događaju prezentovat ćemo aktivističko-umjetničke radove aktivistkinja i umjetnica s ciljem uticaja na promjene u bh. društvu na temu “Nulta tolerancija na nasilje koje se vrši nad ženama i djevojčicama“

Radovi su kreirani s ciljem uticaja na druge u smislu ponude alternativnog rješenja za kulturu nasilja, pokretanja/podsticanja drugih ka razmišljanju o tome da li mi nasilje prihvatamo kao društvenu normu te ponude/pokazivanja mogućnosti izlaska iz situacija nasilja. 

Umjetnice i aktivistkinje propituju rodno zasnovano nasilje s posebnim fokusom na nasilje nad ženama i djevojčicama kroz različite medije putem performansa, instalacija, fotografija, likovnih radova, plesa itd. 

 

Svoje radove izlažu: 

Alma Gačanin, Nježna kao nasilje, video-instalacija

Asja Kunto i Merisa Bašić, Kako biti žena prema pravilima patrijarata za početnice, plakati/posteri

“Bellarte“, “Vita Moliere“, performans

Maja Halilović, “Sestrinstvo i jedinstvo“, plakati/posteri

Tea Jagodić, “Abortus“,“Krvava bajka“, plakati/posteri

Vedrana Frašto, “Ples revolucije i slobode – ženski (trbušni) ples“, performans

 

Realizaciju ovog umjetničkog događaja organizuje Fondacija CURE u sklopu projekta “Kako zaustaviti rodno zasnovano nasilje?“ koji je podržan od strane Američke ambasade u Sarajevu.

 

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte ured Fondacije CURE na 033/207-561 ili pišite na email tanja@fondacijacure.org.  

Također vam se može svidjeti…