Poziv na radionicu ”Ženska ljudska prava i izgradnja političkog imidža žena u političkom i javnom životu“ u Velikoj Kladuši

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na dvodnevnu radionicu „Ženska ljudska prava i izgradnja političkog imidža žena u političkom i javnom životu“ koja će se održati u ponedeljak 04.11.2013. godine od 10:00 do 15:00 i u utorak 05.11.2013. godine od 10:00 do 14:00 u sali Općinske vijećnice Općine Velika Kladuša.

Na dvodnevnoj radionici mlade žene i djevojke će se na zanimljiv način moći upoznati sa temama koje se tiču aktivizma, s osnovnim teorijama feminizma, ženskih ljudskih prava, te na taj način osnažiti nove generacije da se aktivno uključe u pozitivne društvene promjene. Također, ćemo govoriti o tome kakva je situacija i kakva su iskustva žena u političkom i javnom životu BiH, te ćemo govoriti o tome šta je vodstvo, šta znači biti liderica, vještine liderstva, te o osnovnim vještinama vođenja.

Cilj projekta je osnažiti ulogu žene u društveno političkom životu BiH, naročito na lokalnom nivou, kroz edukaciju žena političarki i žena aktivistica kako kroz odnose s javnošću, jačanje liderstva i razvoj političkih vještina mogu obezbjediti veću vidljivost i zastupljenost žena na mjestima donošenja odluka.

Kao što svi/e znamo da na mjestima odlučivanja nema žena, želimo da do Općtih izbora u oktobru 2014. godine pokušamo da osnažimo žene da se aktivno uključe u politički i javni život. Poseban naglasak je na dosadašnjim negativnim i pozitivnim iskustvima žena koje žele da dođe do promjena u BH društvu.

Fondacija CURE kroz edukativne radionice, javne debate, te medijske kampanje radi na ohrabrivanju, educiranju i osnaživanju bh. političarki i predstavnica NVO-a da budu aktivne u političkom i javnom životu BiH.

Nikada nemojte sumnjati da mala skupina zainteresiranih građana/ki može promijeniti svijet. Doista, to ga jedino i mijenja.

– Margaret Mead

Projekat finansira: Foundation Open Society Institute (FOSI)

Za više informacija kontakt osoba Denija Hidić, denija@fondacijacure.org i/ili 061443961.

Dobrodošle!

Također vam se može svidjeti…