Poziv na Fem Kamp za mlade žene i djevojke pod nazivom Ženska ljudska prava

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na bazični (početni) Fem kamp za mlade žene i djevojke  pod nazivom Ženska ljudska prava

koji će se održati od petka, 08.11.2013. godine do nedjelje, 10.11.2013. godine u Drugoj kući Lora na Faletićima  (nadomak Sarajeva) u sklopu projekta “Rodno uvjetovano nasilje: Pogled iz drugog ugla – Nasilje u vezama mladih“

Trodnevni Fem kamp je mjesto gdje će se mlade žene i djevojke na zanimljiv način moći upoznati sa temama koje se tiču aktivizma, s osnovnim teorijama feminizma, ženskih ljudskih prava, te na taj način osnažiti nove generacije da se aktivno uključe u pozitivne društvene promjene.

 Fem kamp je nastao iz potrebe da se kreira siguran prostor za zainteresovane mlade žene i djevojke kako bi one kroz interaktivni rad uvidjele potrebu za kritičkim posmatranjem bosanskohercegovačkog društva iz prizme rodne jednakosti.

Cilj ove edukacije je osnaživanje mladih žena i djevojaka o ženskim ljudskim pravim kroz rad na pitanju sopstvene edukacije. Edukacija koju smo dizajnirale odvija se u trajanju od tri dana, a metod rada uključuje kratke prezentacije, rad u grupama,  mala istraživanja, video projekcije i  druge aktivnosti. Program je dizajniran za lični rast polazinca, koji osigurava individualno učenje kao i rad u timu, te siguran prostor u kojem svaka prima podršku, potiče kreativnost i orginalnost svake učesnice.

Troškove seminara, smještaj, hranu i piće, kao i refundaciju putnih troškova za 15 učesnica snosi Fondacija CURE uz podršku cfd. Fondacija CURE će izvršavati refundaciju troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtjeva refundaciju troškova putem ugovora o djelu. Nakon što učesnice predaju povratne karte, isplata će se izvršiti uz priloženi žiro račun. One učesnice koje nemaju vlastiti žiro račun i/ili ličnu kartu mogu priložiti tražene informacije roditelja/staratelja. U prijavnici se nalaze pitanja koje je potrebno popuniti, kako bismo mogle napraviti ugovor o djelu. Aplikaciju za prijave na trening  možete preuzeti ovdje.

 Molim da nam javite najkasnije do petka 01.11.2013.godine do 17.00 sati putem faxa na broj:033/207 561 ili putuem emaila: berina@fondacijacure.org

 Molimo vas da ovaj poziv proslijedite svojim prijateljicama i poznanicama za koje mislite da bi bile zainteresovane da nam se pridruže.

 Zvanično sa radom počinjemo 08.11.2013. godine u 14:00 časova.

 Srdačan pozdrav iz Fondacije CURE i radujemo se susretu.

 Dobrodošle!

CURE tim  

Također vam se može svidjeti…