Poziv na radionicu “Izgradnja političkog imidža žena u vlasti” u Vogošći

Aktivistkinje Fondacije CURE će održati radionicu „Izgradnja političkog imidža žena u vlasti” u srijedu, 30.10.2013. godine sa početkom u 18:00 sati u prostorijama Saveza za bolju budućnost Vogošća u ulici Jošanička 33.

Na radionici ćemo govoriti o tome kakva je situacija i kakva su iskustva žena u političkom i javnom životu BiH, te ćemo govoriti o tome šta je vodstvo, šta znači biti liderica, vještine liderstva, te o osnovnim vještinama vođenja.

Uvodničarke su Vedrana Frašto i Jadranka Miličević, aktivistice Fondacije CURE iz Sarajeva.

Cilj projekta je osnažiti ulogu žene u društveno političkom životu BiH, naročito na lokalnom nivou, kroz edukaciju žena političarki i žena aktivistica kako kroz odnose s javnošću, jačanje liderstva i razvoj političkih vještina mogu obezbjediti veću vidljivost i zastupljenost žena na mjestima donošenja odluka.

Kao što svi/e znamo da na mjestima odlučivanja nema žena, želimo da do Opštih izbora u oktobru 2014. godine pokušamo da osnažimo žene da se aktivno uključe u politički i javni život. Poseban naglasak je na dosadašnjim negativnim i pozitivnim iskustvima žena koje žele da dođe do promjena u BH društvu.

Fondacija CURE kroz edukativne radionice, javne debate, te medijske kampanje radi na ohrabrivanju, educiranju i osnaživanju bh. političarki i predstavnica NVO-a da budu aktivne u političkom i javnom životu BiH.

Nikada nemojte sumnjati da mala skupina zainteresiranih građana/ki može promijeniti svijet. Doista, to ga jedino i mijenja. – Margaret Mead

Projekat finansira: Foundation Open Society Institute (FOSI)

Za više informacija kontakt osoba Denija Hidić, 061443961.

Dobrodošli/e!

Također vam se može svidjeti…