Poziv Fondacije CURE na trodnevni seminar za mlade žene i djevojke

Poziv Fondacije CURE na trodnevni seminar za mlade žene i djevojke

 

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na bazični (početni) seminar za mlade žene i djevojke pod nazivom “Ženska ljudska prava” koji se realizuje u sklopu projekta “Nova generacija aktivistkinja i feministkinja” i koji će se održati od petka, 25.10.2013. godine do nedjelje, 27.10.2013. godine u Sarajevu.

 

Ukoliko ste zainteresovane da saznate više o društvenim promjenama kroz prizmu ženskih ljudskih prava, šta je to feminizam, na koji način vi možete učestvovati u ženskom pokretu u BiH, koji su to stereotipi i predrasude koje su nam ostavljene u nasljeđe i zašto rušiti te nametnute barijere, koje priječe jednake mogućnosti za žene u BiH, onda je ovaj seminar namijenjen za vas.

 

Koliko se god činilo da je zalaganje za ženska i manjinska prava završeno još u drugoj polovini dvadesetog vijeka, praksa pokazuje da žene, djevojke i djevojčice još uvijek nisu dosegle ravnopravni tretman u društvu. Seminar “Ženska ljudska prava” će na zanimljiv način tretirati feministički pokret u historijskom kontekstu, te dati uvid u žensku historiju pokreta za prava žena i to od najstarijih vremena, pa do danas.

 

Cilj ovog seminara je osnaživanje mladih žena i djevojaka o ženskim ljudskim pravima kroz rad na pitanju sopstvene edukacije. Seminar koji smo dizajnirale odvija se u trajanju od tri  dana, a metod rada je interaktivan pristup i uključuje kratke prezentacije, rad u grupama, istraživanje i dodatne aktivnosti (filmovi, istraživanja, prezentacije, itd.). Program je dizajniran za lični rast polaznica, koji osigurava individualno učenje kao i rad u timu, te siguran prostor u kojem svaka prima podršku, i svaka je potstaknuta na kreativnost i orginalnost.

 

Troškove seminara, smještaja i hrane, kao i refundaciju putnih troškova snosi Fondacija CURE uz podršku Kvinna till Kvinne. Fondacije CURE će izvršavati refundaciju putnih troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtijeva refundaciju troškova putem ugovora o djelu. Nakon što učesnice predaju povratne karte, isplata će se izvršiti na priloženi žiro račun. One učesnice koje nemaju vlastiti žiro račun i/ili ličnu kartu mogu priložiti tražene informacije roditelja/staratelja. U prijavnici se nalaze pitanja koje je potrebno popuniti, kako bismo mogle napraviti ugovor o djelu.

 

Aplikaciju za prijave možete preuzeti OVDJE.

 

Zvanično sa radom počinjemo u petak, 25.10.2013. godine u 13.30 sati. O mjestu održavanja seminara, smještaju i agendi ćemo vas obavijestiti nakon prijave svih zainteresovanih učesnica.

 

Svoje prijavnice šaljite do nedjelje, 20.10.2013. godine do 23.00 sata  na e-mail:  vedrana@fondacijacure.org

 

Srdačan pozdrav iz Fondacije CURE i radujemo se skorom susretu.

Dobrodošle!

CURE tim

                                                     Napomena: * Dnevni red šaljemo prijavljenim učesnicama.

* Seminar se održava zahvaljujući podršci Kvinna till Kvinna.

 

 

Također vam se može svidjeti…