Javna reakcija Fondacije CURE povodom protesta bivših radnica zeničkog Borca

Na jučer održanom protestu bivših radnica nekadašnjeg bosanskogercegovačkog giganta Borca pred zgradom Suda BiH podršku su pružile i aktivistice, članice Fondacije CURE.

Predstavnica bivših radnica iz Zenice, Ifeta Hajdarević potvrdila nam je informaciju da je njihov predmet prebačen na Kantonalni sud u Zenici, što je saznala na sastanku sa šefom Odjela za privredni kriminal Suda BiH, Božom Mihajlovićem. Nakon noći provedene na travnjaku ispred zgrade Suda BiH i štrajka glađu jučer su se vratile u Zenicu gdje će nastaviti zalaganja za svoja prava pravnim putem, te redovito se okupljati i protestovati u Zenici ispred zgrade Općine u podnevnim satima.

Aktivistkinje i članice Fondacije CURE pružaju svu moralnu, pravnu i sve druge vrste podrške bivšim radnicama, te pozivaju sve predstavnike/ce aktivitičkih organizacija, nevladine organizacije, medije, i predstavnike/ce institucija u Bosni i Hercegovini da se pridruže radnicama zeničkog Borca u njihovim nastojanjima da ostvare svoja prava i na taj način poboljšaju položaj žena u našem društvu.

Fondacija CURE osuđuje sve oblike diskriminacije i nesprovođenje pravde nad ženama, te zahtijevaju od nadležnih osoba i institucija da zaštite osnovna ljudska prava i da konačno počnu sa realizacijom i implementacijom zakona čiji su sami potpisnici i da moć koju imaju u društvu konačno počnu koristiti za dobrobit svih građana/ki.

Za sve dodatne informacije molim Vas da nas kontaktirate putem e-maila:info@fondacijacure.org ili na broj telefona: +387 (0) 33 20 75 61

Tim Fondacije CURE

Također vam se može svidjeti…