JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM ŽENAMA DA KONKURIŠU SVOJE IDEJE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE OTVOREN JOŠ 10 DANA

     

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM ŽENAMA DA KONKURIŠU SVOJE IDEJE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE

OTVOREN JOŠ 10 DANA

 

Ostalo je još 10 dana do zatvaranja Javnog poziva nezaposlenim ženama da konkurišu svoje ideje za samozapošljavanje  INTERVENTNOM FONDU ZA ŽENSKO PODUZETNIŠTVO. Sve zainteresirane žene zahtjev mogu preuzeti u kancelarijama Udruženja INFOHOUSE na adresi Zagrebačka 18, Sarajevo, i Fondacije CURE, na adresi Ante Fjamenga 14b  ili na web stranicama www.101razlog.ba, www.fondacijacure.org. Za sve dodatne informacije, pomoć u pisanju projektnog prijedloga, uključujući i informacije  u vezi sa dokazivanjem specifičnog socijalnog statusa možete dobiti putem telefona 033 658 953 ili na e-mail emina@infohouse.ba.

 

Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE su u februaru kao reakciju na sve goru ekonomsku situaciju žena u Bosni i Hercegovini pokrenule  inicijativu da omoguće nezaposlenim ženama i ženama sa minimalnom socijalnom skrbi ili minimalnom penzijom da pokrenu sopstveni biznis. Prema službenim podacima zavoda i službi za zapošljavanje žene su u većini na biroima za nezaposlene (263 477 ili 49,92% žena je trenutno nezaposleno).

 

Javni poziv je namijenjen nezaposlenim ženama da svoje poduzetničke ideje pretvore u  poduzetničke projekte, koji će biti finansirani od sredstava iz Interventnog fonda, a aplicirati možete  do 28.05.2011. godine.

 

Nakon prikupljanja aplikacija, članice komisije Samra Filipović Hadžiabdić, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiH), Nejira Nalić, direktorica MI-BOSPO i Nataša Tešanović, direktorica Alternativne televizije će izabrat  najbolje poduzetničke projekte. U junu će biti upriličena svečanost na kojoj će biti javno proglašenje najboljih poduzetničkih ideja. Ovom prilikom će se dodjeliti  sredstva građankama koje su ostvarile mogućnost finansiranja iz Interventnog fonda.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte CURE ured na 033 713 610, ili INFOHOUSE na 033 658 953.

Također vam se može svidjeti…