Govor mržnje nema nikakve veze sa slobodom govora

Posebno nas zabrinjava prisutnost više zastupnika Hrvatskog sabora, pa i njegova potpredsjednika Ivana Tepeša. On se svojom podrškom ovom skupu izravno založio za urušavanje demokratskog medijskog prostora i vladavine prava u RH. Pozivamo Vladu Republike Hrvatske, posebice predsjednika Vlade, te Predsjednicu RH kao i ostale institucije da bez oklijevanja jasno osude ovakve pojave.

Podržavamo odluku Vijeća za elektroničke medije o privremenom oduzimanju koncesije televizijskoj postaji Z1 zbog govora mržnje voditelja Marka Juriča. Vijeće je radeći svoj posao, sankcioniralo govor mržnje na Z1 te poslalo jasnu poruku svim ostalim širiteljima mržnje. Upravo su takve odluke neophodne za obranu ljudskih prava i ljudskog dostojanstva svih građana i građanki od pozivanja na mržnju i netrpeljivost izrečenih u odjavi emisije “Markov trg”.

Prosvjednici/e su danas svojim izjavama zorno dokazali da je njima govor mržnje blizak i drag, kao i to da je stvarna nakana ove opsade destabilizacija ključne institucije za regulaciju demokratskog medijskog prostora, forsiranjem smjene članova i članica Vijeća za elektroničke medije.

Pozivamo nadležne institucije da podnesu kaznene prijave u vezi današnjih povika na prosvjedu održanom pred zgradom Vijeća za elektroničke medije gdje se moglo čuti i: “Za dom spremni”, “Rakićka u Srbiju”, “Radmane u Srbiju”, “Kosanoviću u Srbiju”

Preuzeto sa: http://www.libela.org/vijesti/7010-govor-mrznje-nema-nikakve-veze-sa-slobodom-govora/

Također vam se može svidjeti…