Fondacija CURE objavljuje javni poziv sa opisom poslova za stručnjaka/inju za digitalni marketing i oglašavanje

Uvod

Fondacija CURE započela je implementaciju projekta “Siguran prostor za mlade” (u daljem tekstu: Projekt) podržanog u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku Općine Novo Sarajevo. Cilj ovog projekta je osnažiti srednjoškolce/ke u općini Novo Sarajevo, te potaći njihovo aktivno sudjelovanje i stvaranje sigurnog okruženja za sebe i svoje vršnjake/inje. Kroz različite aktivnosti poput radionica, online kampanja i filmskih projekcija, mladima se pruža osnovno znanje o rodu, vršnjačkom nasilju, cyberbullyingu te drugim oblicima nasilja i diskriminacije. Kroz zagovaranje politika ljudskih prava, projekt promiče vrijednosti jednakosti, nediskriminacije i prava na siguran život, s posebnim fokusom na mlade.

Iz razloga osiguravanja vidljivosti projekta i slanja poruke o borbi protiv nasilja široj javnosti, potrebno je angažirati osobu koja će oglašavati (boostati) objave vezane uz projektne aktivnosti i ostale relevantme informacije.  

Opseg poslova i očekivani rezultati   

Odabrana osoba biće odgovorna za:

  • oglašavatnje (boostanje) objava vezanih za projektne aktivnosti i ostale relevantme informacije u periodu od marta do novembra 2024. godine

Smjernice koje osigurava Fondacija CURE

      Fondacija CURE će redovno dostavljati materijale i smjernice vezane za objave.  Fondacija CURE će sa osobom izabranom po ovom javnom pozivu potpisati ugovor o djelu na početku realizacije projekta, a isplatu izvršiti  nakon  obavljanja svih aktivnosti predviđenih ugovorom.

Potrebne kvalifikacije i iskustvo

  • Razumijevanje ciljane publike, poznavanje algoritama društvenih mreža, analitičke vještine – sposobnost analize podataka i praćenja učinkovitosti boostanja sadržaja. (Praćenje broja lajkova, angažmana korisnika/ca, konverzija…)
  • Kreativnost, komunikacijske vještine, tehničke vještine (poznavanje alata za oglašavanje na društvenim mrežama Facebook/ Instagram, korištenje alata za upravljanje oglašavanjem kao npr. google ads).

Način prijave

Zainteresirani/e kandidati/inje moraju dostaviti sljedeće dokumente/informacije kako bi dokazali svoje kvalifikacije:

  • Curriculum Vitae (CV);
  • Finansijsku ponudu – fiksni iznos

Evaluacija prijava

Fondacija CURE primjenjuje pravedan i transparentan postupak odabira koji uzima u obzir tehničku kvalifikaciju kandidata/inja i finansijsku ponudu. Kandidati/kinje će biti evaluirani korištenjem kumulativne analize koja uzima u obzir kombinaciju kvalifikacija i finansijske ponude. Ugovor će biti dodijeljen stručnjaku/inji čija je ponuda evaluirana i utvrđena kao: Odgovarajuća/usklađena/prihvatljiva.

Kako se prijaviti?

Prijave s popratnom dokumentacijom trebaju se poslati do 15. marta 2024. putem e-maila na: Enida@fondacijacure.org

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Fondacija CURE predana je postizanju raznolikosti radne snage u smislu roda, nacionalnosti i kulture. Potičemo kvalificirane žene, osobe iz manjinskih skupina i osobe s invaliditetom da se prijave.

 Sve prijave će se tretirati s najstrožim povjerenjem.

Također vam se može svidjeti…