CURE poziv na Trening za trenerice (Fem kamp) za mlade žene!

 

Fondacija CURE organizuje trening za trenerice (FEM kamp) za mlade žene! Sa zadovoljstvom vas pozivamo na napredni (trening za trenerice) Fem kamp za mlade žene i djevojke  pod nazivom „Rodno uvjetovano nasilje: Pogled iz drugog ugla – nasilje u vezama mladih“. FEM kamp će se održati od petka, 03.04.2020. godine do nedjelje, 05.04.2020. godine, u sklopu projekta “Rodno uvjetovano nasilje: Pogled iz drugog ugla – Nasilje u vezama mladih“

Ukoliko si zainteresovana da se na jedinstven način upoznaš s temama koje se tiču aktivizma, teorijama feminizma, ženskih ljudskih prava, nasilja nad ženama, na koji način možeš biti promjena u svojoj lokalnoj zajednici i ko su pojedinke koje su spremne da s tobom prave pozitivne društvene promjene, ovaj FEM kamp je za tebe. Trening je namijenjen za mlade djevojke koje žele steći znanja i vještine kako kreirati agendu, kako se pripremiti i voditi radionicu na temu rodno zasnovanog nasilja koja obuhvata odgovore na pitanja šta je rodno zasnovano nasilje, koje su vrste i oblici nasilja, kako prepoznati, kako reagovati i kako zaustaviti nasilje.

Program je dizajniran za lični rast polaznica, a osigurava individualno učenje kao i rad u timu te siguran prostor u kojem svaka prima podršku, potiče kreativnost i orginalnost druge učesnice. Program nudi mogućnost profesionalnog i ličnog rasta i razvoja potičući propitivanje sopstvene uloge i potencijala u građenju pravednijeg društva koji promoviše nultu toleranciju na nasilje koje se dešava nad ženama, djevojkama i djevojčicama.

Cilj naših edukativnih programa je osnaživanje mladih žena i djevojaka o ženskim ljudskim pravima kroz rad na pitanju sopstvene edukacije. Edukacija koju smo dizajnirale odvija se u trajanju od tri dana, a metod rada uključuje kratke prezentacije, rad u grupama, mala istraživanja, video projekcije i pripreme za vođenje radionica. Program je dizajniran za lični rast polaznica koji osigurava individualno učenje kao i rad u timu te siguran prostor u kojem svaka prima podršku, potiče kreativnost i orginalnost svake učesnice. Metode rada koje koristimo su participativne i interaktivne što znači da se grupna dinamika i diskusija kreira uz učešće svih osoba u grupi.

Troškove seminara, smještaj, hranu i piće kao i refundaciju putnih troškova za učesnice snosi Fondacija CURE uz podršku cfd-a. Fondacija CURE će izvršavati refundaciju troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtjeva refundaciju troškova putem ugovora o djelu. Nakon što učesnice predaju povratne karte, isplata će se izvršiti uz priloženi žiro račun. U prijavnici se nalaze pitanja koje je potrebno popuniti kako bismo mogle napraviti ugovor o djelu. Aplikaciju za prijavu na trening preuzmite ovdje!

Molimo da nam pošaljete prijavnicu najkasnije do četvrtka 26.03.2020.godine do 17.00 sati putem faxa na broj: 033/207 561 ili na e-mail: medina@fondacijacure.org

Molimo vas da ovaj poziv proslijedite svojim prijateljicama i poznanicama za koje mislite da bi bile zainteresovane da nam se pridruže.

Zvanično s radom počinjemo 03.04.2020. godine u 14:00 časova.

Srdačan pozdrav iz Fondacije CURE i radujemo se susretu.

Dobrodošle!

Tim Fondacija CURE

Nakon što vas obavijestimo da ćete učestvovati na FEM kampu, proslijedit ćemo vam sve informacije o mjestu održavanja FEM kampa (u blizini Sarajeva), prevozu, smještaju i svim ostalim logističkim informacijama.

 

Također vam se može svidjeti…