CURE poziv na sastanak volonterki i članica Fondacije CURE

Drage prijateljice, volonteke i aktiviskinje Fondacije CURE,

  

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na sastanak volonteki i članica (iz Sarajeva) Fondacije CURE, koji će se održati u utorak, 02.04.2013. godine sa početkom 15.00 sati i koji će trajati do 17.00 sati u kancelarijama Fondacije CURE, Čobanija 12 (u blizini FPN) u Sarajevu.


Želja nam je da se kroz neformalno druženje dogovorimo o vašem aktivnijem učešću u radu Fondacije CURE.  Upravo, cilj ovog sastanka je biranje liderica volonterki po timovima:

 

-Liderica za feminističku književnost i poeziju

-Liderica za feministkičku produkciju

-Liderica za feminističku fotografiju i vizuelnu umjetnost

-Liderica za kreativno izražavanje, muziku i rekreaciju

 

Ako želite da se aktivnije uključite u rad Fondacije CURE i da pri tome imate prostora za vaše kreativno izražavanje, imate ideje za realizaciju aktivističko-feminističkih tema, CURE vam pružaju siguran prostor i vlastite resurse za realizaciju aktivnosti. Liderice će moći da organizuju događaje u sklopu svog fokusa djelovanja, da organizuju filmske projekcije u CURE uredu, književne večeri, osmisliti performase, organizovati tematske večeri, diskusije, prikupljati nove informacije i kontakate i mnoge druge aktinvnosti 🙂

 

Vi same kreirate i realizujete aktivnosti vezano za područje vašeg interesovanja, a mi vam nudimo našu podršku i tako zajedno učestvujemo u osnaživanju javnosti o ženskim ljudskim pravima, feminizmu i aktivizmu. Mi smo podjelile timove u četiri grupe, ali ako želite da proširite ove teme, molimo vas da šaljete svoje prijedloge do ponedjeljka, 01.04.2013. godine na e-mail: vedrana@fondacijacure.org.

 

Ako ste se prepoznale u nekom od četiri gore navedena tima i imate želju da vi budete liderica tima, molimo vas da nam pošaljete svoje ime i kratki tekst o vašim idejama za budući rad. Ukoliko bude bilo više osoba koje se prijave na konkurs, na sastanku će svaka prezentirati svoje ideje i dovorit ćemo koordinaciju tako da svaka bude voditeljica svog tima određeni vremenski period.

 

Sastanak je namijenj  en svim zainteresovanim osobama, članicama Fondacije CURE i onima koje bi željele da to postanu, kako bismo zajedno mogle da dogovorimo realizaciju aktivističkih ideja.    

 

Svoje prijavnice šaljite na vedrana@fondacijacure.org do ponedjeljk, 01.04.2013. godine do 15.00 sati.

 

Srdačan pozdrav iz Fondacije CURE i radujemo se susretu.

 

Dobrodošle!

 

CURE tim

 

 

Također vam se može svidjeti…