Poziv za učešće na javnoj diskusiji ”ŽENE U POLITIČKOM ŽIVOTU BIH – 101 RAZLOG“

POZIV ZA UČEŠÄ†E NA JAVNOJ DISKUSIJI „ŽENE U POLITIČKOM ŽIVOTU BIH – 101 RAZLOG“ Visoko, sala Općine Visoko

Uz pokroviteljstvo Općine Visoko i načelnice Amre Babić, Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE Vas pozivaju da učestvujete u javnoj diskusiji „Žene u poličkom životu BiH – 101 razlog“ koja će biti održana 01.10.2013. godine u Sali općine Visoko sa početkom u 11 časova.

Diskusija je zamišljena kao otvoreni razgovor o ulozi i neiskorištenim potencijalima žena u političkom i javnom životu BiH,  o problemima sa kojima se suočavaju žene u svojoj lokalnoj zajednici, te na koji način se žene mogu da budu aktivne u svojim lokalnim zajednicama.

Kao govornice – uvodničarke zadovoljstvo nam je predstaviti načelnicu Općine Visoko Amru Babić, Jadranku Miličević direktoricu Fondacije CURE, Dženanu Alađuz direktoricu Udruženja INFOHOUSE a kao moderator Naim Kavazić, dipl. žurnalista.

Ovaj događaj je dio projekta „Osnaživanje žena u političkom životu BiH – 101 razlog“, koju realiziramo već treću godinu uz podršku Fondacije Heinrich Boll.

Nakon diskusije korisnice projekta imat će priliku posjetiti Općinu Visoko i upoznati se sa načinom rada jedne od samo 5 žena – načelnica u Bosni i Hercegovini, te postaviti pitanja i dobiti odgovore koji ih mogu usmjeriti ka njihovom daljnjem usavršavanju i radu.

Za sve informacije molimo kontaktirajte Udruženje INFOHOUSE na 033 200 538 ili putem e maila infohouse@infohouse.ba

Program Diskusije

11:00 Uvodne riječi pozdrava Naim Kavazić

11:05-11:20 Obraćanje načelnice Amre Babić: „Žena u političkom životu BiH, iskustvo jedne načelnice“

11:20-11:35 Obraćanje Jadranke Miličević Fondacija CURE: „Žene u političkom životu BiH, komparacija sa Regionom, iskustva iz BiH“

11:35-11:50 Obraćanje Dženane Alađuz Udruženje INFOHOUSE: „Žene u političkom životu BiH – da li  je 101 razlog  ZA malo?“

11:50-12:30  Diskusija sa učesnicima

12:30 Osvježenje i neformalno druženje

12:30-14:30   Posjeta Općini Visoko, razgovor sa načelnicom…

 

 

 

 

Također vam se može svidjeti…