CURE organizuju seminar u Sarajevu!

 

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na seminar pod nazivom “Ženska ljudska prava” koji će se održati od petka, 15.04.2011. godine do nedjelje, 17.04.2011. godine u Sarajevu.

Seminar je namijenjen svim mladim ženama, koje žele da na zanimljiv način se upoznaju sa osnovnim pojmovima ženskih ljudskih prava, ženskom istorijom, kako da se kroz interaktivni rad kritički posmatra savremeno bosanskohercegovačko društvo iz prizme rodne jednakosti i sa još pojmova koje nude CURE kroz sadržaj radionice.

Upravo cilj ovog seminara je osnaživanje mladih žena o ženskim ljudskim pravima kroz rad na pitanju sopstvene edukacije i održivosti.

Fondacija CURE organizuje seminar nakon što su rezultati istraživanja pokazali da je najtraženija tema “Ženska ljudska prava”. Edukacija koju smo dizajnirale odvija se u trajanju od dva  dana, a metod rada uključuje kratke prezentacije, rad u grupama i istraživanje, radionice i dodatne aktivnosti (filmovi, istraživanja, itd.)

Program je dizajniran za lični rast polaznica, koji osigurava individualno učenje kao i rad u timu, te siguran prostor u kojem svaka prima podršku, potiče kreativnost i orginalnost svake učesnice.

Troškove seminara, smještaj, hranu i piće, kao i refundaciju putnih troškova snosi Fondacija CURE uz podršku KtK. Aplikaciju za prijave na trening  šaljemo u nastavku.

Zvanično sa radom počinjemo 15.04.2011. godine u 14:00 časova.

O mjestu održavanja seminara, smještaju i agendi ćemo vas obavijestiti nakon prijave svih zainteresovanih učesnica. Svoje prijavnice šaljite do 08.04.2011. godine do 17.00 sati

Prijavnicu možete preuzeti ovdje

Srdačan pozdrav iz Fondacije CURE i radujemo se susretu.

Dobrodošle!

CURE tim

Napomena: * Dnevni red i detalje šaljemo prijavljenim učesnicama.
* Seminar se održava zahvaljujući podršci Fondacije Kvinna till Kvinna.

Također vam se može svidjeti…