ZBOG NEDOVOLJNO PRIKUPLJENIH SREDSTAVA AKCIJA ĆE SE PROLONGIRATI DO 06.04.2011.!

NA POZIV FONDACIJE CURE I UDRUŽENJA INFOHOUSE POSLODAVCIMA DA PODRŽE ŽENSKO SAMOZAPOŠLJAVANJE  ODGOVORILO DO 18.03.2011.

SAMO 12 INSTITUCIJA I POJEDINACA/KI!

 

ZBOG NEDOVOLJNO PRIKUPLJENIH SREDSTAVA

AKCIJA ČE SE PROLONGIRATI DO 06.04.2011.!

 

Povodom obilježavanja 100 GODINA MEĐUNARODNOG DANA ŽENA, Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE pokrenule su akciju pod nazivom INTERVENTNI FOND ZA ŽENSKO PODUZETNIŠTVO sa namjerom da se prikupe materijalna sredstva pomoću kojih bi se finansirale najbolje projektne ideje za samozapošljavanje žena koje su nezaposlene.

Akcija prikupljanja novca je bila planirana do 08.03.2011. godine, ali zbog nedovoljnog odziva poslovnih subjekata da podrže Interventni fond za žensko poduzetništvo kroz simboličnu uplatu od minimalno 40.00 KM, akcija će se prolongirati do 06. aprila 2011. godine! Iz Fonda će se finansirati najbolje projektne ideje za samozapošljavanje putem JAVNOG KONKURSA, koji će se raspisati nakon prikupljenih sredstava.

Poslale smo preko 1000 poziva različitim poslovnim subjektima, širom Bosne i Hercegovine da doniraju za Interventni fond za žensko poduzetništvo, a DO DANAS JE NA ŽIRO RAČUN FONDA UPLAĆENO 1169,00 KM I TO OD STRANE 12 POJEDINACA I INSTITUCIJA! NVO ALTRUISTA – SVJETLO, UDRUŽENJE GRAĐANA – PRO EDUCA, ALTERNATIVNA TV BANJA LUKA, OMERHODŽIĆ VESNA, PRIVREDNA KOMORA UNSKO-SANSKOG KANTONA, JKP 10 JUL. BOSANSKO GRAHOVO, MINISTARSTVO PRIVREDE KANTONA SARAJEVO, AMERIČKA AMBASADA U BIH, OPČINA NOVI GRAD, SINDIKALNA ORGANIZACIJA JZU DOM ZDRAVLJA TUZLA, MEHMED MIRVIČ, CRS I EMINA JAREB (skupljena sredstva na uličnoj akciji u Travniku).

Pozivamo poslovne subjekte, vladine i nevladine organizacije da doniraju u Interventni fond uplatom na žiro račun 161 000 005 277 00 48 (RAIFFEISSEN BANK ) na ime Fondacije CURE i podržite nezaposlene žene BiH koje imaju ideju za samozapošljavanje.

Jedna od glavnih karakteristika postratne, tranzicijske Bosne i Hercegovine koja spriječava njen brži ekonomski i društveni razvoj, jeste stalni rast stope nezaposlenosti. Na žalost trend nezaposlenosti žena raste iz mjeseca u mjesec i to posebno onih  nekvalifikovanih (čak 82. 977 žena).

Ovom inicijativom želimo dati podršku nezaposlenim bosanskohercegovačkim ženama i podsjetiti privredne subjekte na loš ekonomski i društveni položaj žena u BiH. Akcijom također želimo animirati privredne subjekte da pokažu svoju društvenu odgovornost kako bi u saradnji sa civilnim društvom  mogli pomoći u unaprijeđivanju položaja žena u društvenom i ekonomskom pogledu na području BiH!

 

Također vam se može svidjeti…