Volontiraj na desetom PitchWise – festivalu ženske umjetnosti i aktivizma od 10. – 13. septembra 2015. u Sarajevu

Deseti PitchWise – festival ženske umjetnosti i aktivizma se održava od 10. – 13. septembra 2015. u Sarajevu te treba volonterke i volontere iz Kantona Sarajevo!

Fondacija CURE organizira deseti po redu PitchWise – festival ženske umjetnosti i aktivizma kroz feminističku teoriju i praksu od 10. – 13. septembra 2015. u Sarajevu i ovim putem upućuje javni poziv svima koje/i su zainteresovane/i da volontiraju i pomognu nam u realizaciji PitchWise 2015.

Festival je počeo iz potrebe da zauzmemo napušten i zanemaren prostor i da ga tranformisemo u mjesto susreta koje će okupiti društveno anagažirane umjetnice, aktiviskinje, teoretičarke, feministkinje i sve zaiteresovane za ženska pitanja u BiH i regiji.

Fondacija CURE je uvijek težila ka povezivanju i umrežavanju feminističkog rada i kulture, a ovogodišnjim PW festivalom okupljamo umjetnice i aktivistice iz ženskih grupa BiH i Fondacija CURE u svom radu nastoji povezivanju i umrežavanju feminističkog rada i kulture, a ovogodišnjim PW festivalom slavimo svoje iskustvo i nastavljamo pomjerati margine umjetničko – aktivističke scene.

 

Centralna tema PitchWise 2015. godine je: 

 

RE_Visited! – presjek 10 godina PitchWise festivala

 

Ovogodišnjim PitchWise festivalom obilježimo ustrajnost održavanja i vidljivosti zauzimanja javnih prostora i transformisanje patrijarhalnih praksi u kulturu feminističkog narativa, koji propituje nametnute heteronormativne norme i nudi drugačiju kulturu, koja promoviše mir i nenasilje.

U 2015. godini slavimo PW i naglasiti da sa PW mislimo globalno, a djelujemo lokalno. Kako smo počele – sa okupiranjem prostora i gdje smo sad.

Linkovi programa prethodnih festivala:

https://infostuf.com/wp-site/wp-content//index.php?do=article&article_id=230

Ako želite da se aktivnije uključite u rad Fondacije CURE i da pri tome radite na organizaciji jedinstvenog i orginalnog festivala ženske umjetnosti i aktivizma pošaljite nam vaše kratko pismo zainteresovanosti, ime i prezime i kontakt telefon na e-mail vildana@fondacijacure.org do ponedjeljaka, 17.08.2015. i pridružite se organizovanju festivala.

Minimum sati volontiranja je 20, a volonteri/ke koje se prijave obavezuju se na rad tijekom samog PitchWise festivala ženske umjetnosti i aktivizma u dogovoru sa timom koji koordinira aktivnosti.Prethodno iskustvo rada na festivalima je poželjno, ali ne i nužno. Za svoj rad na festival ćete steći iskustvo, nova poznanstva, imat ćete potvrde od Fondacije CURE da ste učestvovale u organizaciji festivala, a također će vaše zalaganje i učešće na PW omogućit će temelje našeg buduće saradnje.

 

Neka od odgovornosti zainteresiranih osoba za volontiranje na PW 2015 jeste rad na pripremi festivala, komunikacija s gošćama i gostima, umjetnicama, teoretičarkama, aktivistkinjama i feministkinjama iz cijele regije, rad na distribuciji materijala te ostalim logističkim poslovima. 

Također vam se može svidjeti…