Svečana dodjela priznanja “Lokalni/a heroj/heroina” – Senki Zulum

 

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate: 

Dodjelu plakete Lokalne heroine Senki Zulum u Jajcu, koja će se održati u petak, 16. septembar/rujan 2016. godine u 18:00 časova u hotelu “Turist 98” u Jajcu.

 

U pismu nominacije za lokalnu heroinu je navedeno: 

Ženska mreža BiH ima veliko zadovoljstvo da nominuje dugogodišnju članicu ŽMBiH, borkinju za ženska ljudska prava, ljudska prava, mir i pomirenje, gđu Senku Zulum iz Jajca.

Senka je naša prijateljica, sestra, aktivistkinja.

Kao jedna od najaktivnijih članica Ženske mreže BiH učestvovala je na svim javnim događajima Ženske mreže BiH od njenog samog osnivanja.

Uvijek sa svojim ženama, drugim članicama organizacije UŽ „Viktorija 99“ iz Jajca, Senkini upečatljivi javni nastupi su ostavljali dojam na sve one koji/e je slušaju. Vatrena zagovornica prava za sve, posebno društveno marginalizovanih i diskriminisanih žena, Senka je svojom energijom i strašću za pravdom pomijerala planine.

Usmjeravajući pažnju javnosti na položaj žena u malim lokalnim zajednicama, Senka je uvijek progovarala o teškom položaju žena preživjelih ratno silovanje, položaju samostalnih roditeljki, a posebno o siromaštvu žena u BiH.

Svoj aktivistički vijek je provela podržavajući i učestvujući u svim aktivnostima koje su bile vezane za pitanja Ženskog suda, izgradnje mira i povjerenja te promocije ženskih ljudskih prava.

Senka je istinska heroina Ženskog pokreta u BiH, žena čija je životna priča inspiracija za sve nas.

 

Draga Senka, od srca Ti čestitamo!!

 

Ponosne smo što Te poznajemo!!!

Također vam se može svidjeti…