Radionica u Travniku ”OSNAŽIVANJE ŽENA U POLITIČKOM ŽIVOTU BIH“

Fondacija CURE i  ”Vezirke” Travnik vas pozivaju na radionicu:

 

„OSNAŽIVANJE ŽENA U POLITIČKOM ŽIVOTU BIH“

 

koja će se održati u subotu 02.07.2011 godine u Maloj Sali Centra za kulturu Općine Travnik u Travniku

   

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite na radionici “Osnaživanje žene u političkom životu u BiH”, u okviru kojeg ćemo kroz interaktivan rad dati odgovore na pitanja

    * GDJE SU ŽENE U BH. DRUŠTVU ?

    * ZAŠTO ŽENE TREBAJU BITI POLITIČKI AKTIVNIJE?

    * KAKO OD MEDIJA NAPRAVITI SAVEZNIKE ŽENA U JAVNOM ŽIVOTU?

    * KAKO UNAPRIJEDITI IMIDŽ ŽENA U POLITIČKOM ŽIVOTU?

 

 Tokom edukacije obradićemo  teme položaj žene u javnom i političkom životu BiH, slika žena koju prenose mediji kroz stranačke promotivne aktivnosti tokom predizbornih kampanja, te aučiti šta mediji zapravo žele, koji su njihovi zahtjevi, kako postati saveznik sa njima. Kroz učešće na radionici imat ćete priliku  produbiti prethodna i steći nova znanja i vještine o izgradnji dobrog političkog imidža, liderstvu, te uočiti vještine neophodne za učešće u političkom životu Bosne i Hercegovine.

 

Poražavajući su podaci o prisutnosti, tačnije neprisutnosti žena u institucijama u kojima se kroji i piše sudbina sviju nas. U tročlanom predsjedništvu  Bosne i Hercegovine  do sada nije bila ni jedna žena. Niti jedna stranka u BiH nema ženu za predsjednicu  i  niti jedna vlada u BiH nikada nije imala premijerku. Na posljednjim lokalnim izborima na teritoriji cijele BiH žene su dobile samo tri najviše pozicije – načelnice općina!

 

Direktan kontakt, interaktivan rad i međusobna podrška mogu osigurati unaprijeđenje osnovnih građanskih i političkih prava žena – da bi se žene upoznale sa sistemom ali i da sistem postane svjestan žena. Predstojeći lokalni izbori 2012. godine prilika su da žene iskažu svoje potrebe a to je da budu birane ali i da glasaju i da  odlučuju.

 

Ako se želite aktivno baviti javnim i političkim životom, imate ili nemate iskustva u polju politike i izgradnje društva, a želite steći ili proširiti svoje iskustvo i znanje i želite ga iskoristiti na predstojećim lokalnim izborima 2012. godine , te želite raditi u svojim zajednicama pridruzite nam se na radionici.

 

Ovaj program Fondacija CURE realizira u suradnji sa Udruženjem INFOHOUSE

 

Podršku projektu dali su: Office of Public Affaires US Embassy i Fondacija Heinrich Boll

 

Također vam se može svidjeti…