RADIONICA U HADŽIĆIMA: ”Siguran ženski prostor kreiranja zagovaračkih akcija”

Fondacija CURE poziva sve žene s područja općine Hadžići na radionicu „Siguran ženski prostor kreiranja zagovaračkih akcija” koja će se održati u četvrtak, 16.03.2017. godine u trajanju od 18:00 do 20:00 časova u Općini Hadžići.

Radionica će omogućiti ženama upoznavanje sa ženskim pravima, ravnopravnosti, prevencijom svih oblika nasilja i socijalnom pravdom. Na ovaj način ćemo omogućiti da se žene kroz neformalno umrežavanje inspirišu i aktiviraju na snažnije zagovaračke akcije u svojim lokalnim zajednicama.

Radionicu će voditi Jadranka Miličević, aktivistkinja i izvršna direktorica Fondacije CURE.

Radionica se organizuje u sklopu projekta „Žensko zagovaranje za rodnu ravnopravnost“ koju finansijski podržava Women’s World Day of Prayer (WWDP)-German Committee.

Osnovni cilj projekta jeste kroz proces umrežavanja i zagovaranja osigurati socijalnu pravdu za žene različite dobne, socijalne, nacionalne, etničke i vjerske pripadnosti s područja Romanije, Istočnog Sarajeva, Hadžića, Kupresa i Tuzle.

Nakon radionice planirana je zajednička večera i osvježenje s učesnicama u obliženjem restoranu.

Ukoliko ste zainteresovane za učešće na radionici molimo vas da potvrdite do 14.03.2017. do 12:00 časova na e-mail: vildana@fondacijacure.org i/ili putem telefona: +387 33 20 75 61.

*Fondacija CURE na žalost nije u mogućnosti pokriti putne troškove za učesnice izvan Općine Hadžići.

Očekujemo vas!

Fondacija CURE

Također vam se može svidjeti…