Radionica sa studentima/cama na FPN u Sarajevu

„Profesionalni i etički standardi u izvještavanju o marginalizovanim grupama“

Fondacija CURE u sklopu X-Press organizuje radionicu na FPN u Sarajevu 01.12.2010. godine sa početkom u 15.00 sati. Tema radionice je„Profesionalni i etički standardi u izvještavanju o marginalizovanim grupama“.

Uvodničar je Benjamin Butković, urednik deska BHT1.

Ovo je treća od tri radionice sa studentima/cama žurnalistike o profesionalnim novinarskim standardima u izvještavanju o marginalizovanim i ranjivim grupama, koju organizuje Fondacija CURE.

CURE će predstaviti i novinarsku nagradu „Srđan Aleksić“ za izvještavanje o marginalizovanim grupama, čije ustanovljavanje su inicirale nevladine organizacije Helsinški parlament građana Banja Luka, Fondacija CURE iz Sarajeva i Udruženje mladih novinara RS.

X-PRESS je zamišljen kao neformalno druženje uz tematske videoprojekcije i analize aktuelnih slučajeva medijskog izvještavanja o marginaliziranim i manjinskim grupama bh. društva kroz sesije sa novinarima/kama, radionice sa studentima/cama, a rezultirao je rječnikom politički ispravnih i legalnih termina. Zajednička želja je – jednak i fer pristup medijima za sve društvene grupe, kroz poštovanje etičkih standarda novinarske profesije.

Ova konferencija je dio projekta “X-Press” koji naše tri organizacije realizuju uz podršku Evropske unije, a čiji je cilj poboljšanje položaja marginalizovnih i ranjivih grupa u našem društvu putem zajedničkih akcija nevladinog sektora i medija.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Vedrani Frašto na e-mail vedrana@fondacijacure.org ili na telefon 033/713-610

Također vam se može svidjeti…