RADIONICA PALE: ”Siguran ženski prostor kreiranja zagovaračkih akcija”

RADIONICA PALE: „Siguran ženski prostor kreiranja zagovaračkih akcija”

Fondacija CURE poziva sve žene s područja Sokoca, Rogatice i Pala na radionicu „Siguran ženski prostor kreiranja zagovaračkih akcija” koja će se održati 23.06.2017. u periodu od 16:00 – 18:00h u Opštini Pale (ul.Romanijska 15).

Radionica će omogućiti ženama upoznavanje sa ženskim pravima, ravnopravnosti, prevencijom svih oblika nasilja i socijalnom pravdom. Na ovaj način ćemo omogućiti da se žene kroz neformalno umrežavanje inspirišu i aktiviraju na snažnije zagovaračke akcije u svojim lokalnim zajednicama.

Radionica se organizuje u sklopu projekta „Žensko zagovaranje za rodnu ravnopravnost“ koju finansijski podržava Women’s World Day of Prayer (WWDP)-German Committee.

Osnovni cilj projekta jeste kroz proces umrežavanja i zagovaranja osigurati socijalnu pravdu za žene različite dobne, socijalne, nacionalne, etničke i vjerske pripadnosti s područja Romanije, Istočnog Sarajeva, Hadžića, Kupresa i Tuzle.

Ukoliko ste zainteresovane za učešće na radionici molimo vas da vašu prijavu (ime i prezime, grad i kontakt telefon) pošaljete najkasnije do 19.06.2017. do 12:00 časova na e-mail: vildana@fondacijacure.org i/ili putem telefona: +387 33 20 75 61.

*Zbog nepredviđenih okolnosti otkazuje se radionica na Sokocu planirana da se održi 22.06.2017. godine.

**Fondacija CURE je u mogućnosti samo pokriti putne troškove za učesnice iz Rogatice i Sokoca, za učesnice izvan ovih gradova nažalost nismo u mogućnosti pokriti putni trošak.

Očekujemo vas!

Tim Fondacije CURE

 

 

 

 

Također vam se može svidjeti…