Prvi zagovarački trening ”Sve jednake, Sve vidljive“ u Tuzli

Fondacija CURE je u periodu od 24.-26.04.2018. godine u Tuzli organizovala prvi zagovarački trening u sklopu programa „Sve jednake Sve vidljive“ koji strateški realizuje Fondacija CURE od 2017. godine. Treningu su prisustvovale predstavnice iz ženskih organizacija Nova Ženska Inicijativa, Udruženje Amica Educa, Udruženje „Tinja“ i Udruženje „Srce i duša“ Prokosovići, koje dolaze iz Tuzle, Živinica, Lukavca, Prokosovića i Tinje.

Učesnice su za tri dana imale priliku da savladaju tehnike pisanja SWOT analize, zagovaračke alate i poslušaju neke inspirativne i uspješne zagovaračke priče iz lokalnih zajednica.

Omogućeno im je da se upoznaju s PitchWise festivalom ženske umjetnosti i aktivizma koji Fondacija CURE svake godine organizuje i sve učesnice su pozvane da nam se pridruže na festivalu i ove godine.

Mapirale smo i sve potencionalne saveznike i saveznice u procesima zagovaranja i lobiranja. Istakle su da je za njih ova edukacija važna za daljnje procese rada u svim društvenim aspektima rješavanja problema s kojima se svakodnevno nose.

Na kraju su učesnice dale odgovor na pitanje važnosti osvajanja ženskih prostora koja nam omogućavaju da se pokrenemo i ne ostanemo učahurene u nametnutom prostoru.

“Zašto nam je potreban ženski prostor? Da možemo da krenemo…“

 

Također vam se može svidjeti…