Poziv za učešće na javnoj diskusiji ”Gdje su heroine u Kantonu Sarajevo?“

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na javnu diskusiju “Gdje su heroine u Kantonu Sarajevo?” koju organizuju Fondacija CURE zajedno s udruženjem “HO HORIZONTI” Tuzla i organizacija žena “Lara” Bijeljina za žene i djevojke iz Kantona Sarajevo, u okviru projekta Mir sa ženskim licem – osnaživanje žena za suočavanje sa prošlošću“ koji finansira Švedska Fondacija Kvinna till Kvinna.

Na diskusiji ćemo predstaviti Mapu Sarajeva koja sadrži ženska imena ulica koja su preživjela zub vremena. Takođe ćemo govoriti o mirotvorkama i heroinama i njihovim životnim pričama koje osnažuju i nadahnjuju za dalje aktivističko djelovanje.

Žene su malo vidljive u svim društvenim tokovima, osobito u oblastima odavanja počasti ženama koje su dale svoj doprinos očuvanja ženske historije. Na javnoj diskusiji želimo se sjetiti svih heroina koje krase žensku istoriju u BiH i na taj način ne dopustiti da budu zaboravljene.

„Gdje su heroine u Kantonu Sarajevo“, saznajemo zajedno kroz učešće na javnoj diskusiji koja će se održati:

21. maja 2014. godine, u Mediacentru, od 11 – 13 časova

Više informacija o mjestu održavanja diskusije možete pronaći na sljedećem linku: http://www.media.ba/bs/o-mediacentru.

Uvodničarka – Aida Spahić, magistrica rodnih studija, aktivistkinja i istraživačica u knjizi Sjaj ljudskosti : životne priče mirotvorki u Bosni i Hercegovini autorice, Zilke Spahić-Šiljak.

Moderatorica sesije – Merima Omeragić, doktorantkinja Filozovskog fakulteta, magistrica književnosti, saradnica Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava pri Univerzitetu u Sarajevu.

Molimo Vas da svoje učešće na diskusiji potvrdite najkasnije do ponedeljka, 19.05.2014. godine, do 12.00 sati putem e-mail adrese: vedrana@fondacijacure.org ili na broj telefona/faksa: 033/207 561.

Također vam se može svidjeti…