Poziv na radionicu “Žene i izgradnja mira u Bosni i Hercegovini” u Mostaru

RADIONICA „Žene i izgradnja mira u Bosni i Hercegovini”

Kuća otvorenog srca, Mostar; petak 05.08.2022. godine, od 10:00 do 14:00

  Fondacija CURE u suradnji sa Udruženjem građana, Dnevni centar „Kuća otvorenog srca“ poziva žene iz Mostara i okoline na radionicu „Žene i izgradnja mira u Bosni i Hercegovini”  

Na radionici će govoriti o svojim životnim iskustvima Štefica Galić, urednica portala Tačno.net, Dražana Krezić, borkinja za ženska prava i Jadranka Miličević, aktivistkinja, Fondacija CURE.

Žene imaju ogromnu odgovornost da sudjeluju u izgradnji  bolje budućnosti u BiH. Sva naša iskustva su  važna da se čuju, jer najbolje možemo da učimo jedna od druge kako da se suočimo sa životnim problemima.

Projekat Žene i izgradnja mira u Bosni i Hercegovini ima za cilj podizanje svijesti građana/ki o neophodnosti uključivanja žena u sve faze pregovora o miru i izgradnji mira. Projekat se temelji na preporukama istraživanja “Suočavanje s nemirom i izgradnja mira iz perspektive postdejtonske žene” i pruža priliku da se uključe mlade žene, žene srednje dobi i žene treće dobi, pripadnice manjinskih i marginalizovanih grupa, povratnice, preživjele nasilje i diskriminaciju, tražiteljice azila, djeca rođena kao posljedica ratnog silovanja koje su prepoznate kao agentice pozitivnih promjena u kontekstu izgradnje mira u BiH. S ciljem da se lične priče žena čuju i budu motivacija drugim ženama kako se nositi sa svakodnevnim kršenjem ženskih ljudskih prava.

Radionica se organizuje u sklopu projekta „Žene i izgradnja mira u Bosni i Hercegovini“ koju finansijski podržava Women’s World Day of Prayer (WWDP) – German Committee.

*Fondacija CURE pokriva troškove osvježenja i hrane za sve učesnice radionice.

Za sve dodatne informacije molimo vas da kontakirate Deniju Hidić, aktivistkinju i feministkinju Fondacije CURE Sarajevo na e-mail: denija@fondacijacure.org ili Sadetu Sefić, predsjednicu Udruženja građana, Dnevni centar „Kuća otvorenog srca“ na e-mail kucaotvorenogsrca@gmail.com

Očekujemo vas!   

Tim  Fondacija CURE!

Također vam se može svidjeti…