Poziv na radionicu ”Kojim mogućnostima raspolažem kao LGBTI osoba u stvarnom životu?!“

Radionicu „Kojim mogućnostima raspolažem kao LGBTI osoba u stvarnom životu?!“ organizujemo u sklopu projekta Pravno osnaživanje LGBTI osoba u BiH (koja će se sastojati iz 2 modula u sklopu 2016./2017. godine) kako bi LGBTI osobe dobile na jednom mjestu sve pravne alate s kojima mogu da praktikuju svoja prava.

Ukoliko ste izgubili/e posao, istjerani/e ste iz svog porodičnog doma, neko vam prijeti (bilo u javnom ili virtuelnom prostoru), nema vas u nasljedstvu, želite da kupite stan sa vašim/om istospolnim/om partnerom/kom, želite da planirate zajedničku budućnost s vašim partnerom/kom, a ne znate na koji način jer ste LGBTI osoba i diskriminisani/e na to, osnovu u svim sferama. Možda znate neku osobu koja se nalazi u sličnoj situaciji ili postoji mogućnost da se vama desi nešto ovakvog tipa, a želite da znate šta uraditi u ovakvim ili sličnim situacijama, konkretnim realnim životnim – prijavite se na ovu radionicu!

Na ovoj radionici ćemo iznijeti realne/stvarne životne situacije u koje smo dovedeni/e samo zato što smo LGBTI osobe i iznjeti moguća rješenja u zakonskim okvirima za određene situacije.

U čemu nas konkretno naši zakoni štite, na kojim stvarima trebamo raditi da bi nas naši zakoni zaštitili i koje mehanizme zaštite koristiti u našoj stvarnosti u momentima kada nemamo usvojenog zakonskog okvira koji nas tretira kao punopravne građane/ke Bosne i Hercegovine?

Cilj projekta je da se javnost upozna i približi ovoj tematici, kao i da se povećaju kapaciteti LGBTI osoba u vezi njihovih prava i mogućnosti.

Sve dodatne informacije o smještaju i agendi ćemo dostaviti osobama nakon izbora prijavljenih učesnika/ca. Troškove seminara, smještaj, hranu i piće, kao i refundaciju putnih troškova za učesnike/ce snosi Fondacija CURE uz podršku Američke ambasade u sklopu malih grantova za LGBT – DRL.

Prijavu možete preuzeti ovdje.

Molimo vas da nam pošaljete prijavnicu najkasnije do ponedjeljka 14.11.2016. godine do 17:00 sati na e-mail: safija@fondacijacure.org ili putem faxa na broj: 033/207 561

Dobrodošle!

 

Tim Fondacije CURE

Također vam se može svidjeti…