POZIV NA RADIONICU ”Jačanje liderstva i razvoj političkih vještina” u Foči

POZIV NA  RADIONICU

Jačanje liderstva i razvoj političkih vještina

 

Fondacija CURE u saradnji sa Udruženjem INFOHOUSE poziva Vas  na radionicu „Jačanje liderstva i razvoj političkih vještina” koja će se realizovati u sklopu projekta  Osnaživanje žena u političkom životu BiH – 101 razlog“  koja će se održati 23.05.2013. sa početkom u 10 sati održati u Opštini Foča sala DPO-a (Kralja Petra I).

 

Na radionici ćemo govoriti o tome kakva je situacija sa ženama u političkom i javnom životu RS, BiH uopšte, o iskustvima učesnica seminara o javnom i političkom životu u BiH, te ćemo govoriti o tome šta je vodstvo, šta znači biti liderica, vještine liderstva, te o osnovnim vještinama vođenja. Uvodničarke su Vedrana Frašto i Jadranka Miličević, aktivistice Fondacije CURE iz Sarajeva.

 

Cilj projekta je osnažiti ulogu žene u društveno političkom životu BiH, naročito na lokalnom nivou, kroz edukaciju žena političarki i žena aktivistica kako kroz odnose s javnošću, jačanje liderstva i razvoj političkih vještina mogu obezbjediti veću vidljivost i zastupljenost žena na mjestima donošenja odluka.

 

Kao što svi/e znamo da  na mjestima odlučivanja  nema žena, želimo da do Opštih izbora u oktobru 2014. godine pokušamo da osnažimo žene da  se aktivno uključe u politički i javni život. Poseban naglasak je na  dosadašnjim negativnim i pozitivnim  iskustvima žena koje  žele da dođe do promjena u BH društvu.

 

Sve su ovo razlozi zbog  kojih su Fondacija CURE i Udruženje INFOHOUSE pokrenule inicijativu Osnaživanje žena u političkom životu BiH – 101 razlog“, a uz podršku Fondacije Heinrich Boll. Kroz edukativne radionice, javne debate,  te medijsku kampanju radimo na  ohrabrivanju, educiranju i osnaživanju bh. političarki i predstavnica NVO-a da budu aktivne u političkom i javnom životu BiH.

Također vam se može svidjeti…