Održana ulična akcija u 10 bh. gradova “Smanji stres i glasaj za ženu”

Održana ulična akcija u 10 bh. gradova “Smanji stres i glasaj za ženu”

Ispred sarajevske Vječne vatre tačno u 11 sati danas je počela ulična akcija “Smanji stres i glasaj za ženu”, čime je i zvanično počela ovogodišnja kampanja “101 razlog za ženu na lokalnim izborima”.

Aktivistice su sa građanima razgovarale o kampanji a dijeljene su i kuhače, antistres loptice, bedževi sa porukama da ‘glasaju za ženu’.

– Kampanja “101 razlog za ženu na lokalnim izborima ” 2012. je svojevrstan protest zbog izuzetno lošeg položaja bh. žena u politici i nastavak je našeg programa za osnaživanje žena u političkom životu i mi ovim samo tražimo jednaka prava za sve”, rekla je Dženana Alađuz, direktorica INFOHOUSA.

Jako je važno da konačno počnemo glasati za žene koje će zastupati naše interese u državi!

 

Ovu zajedničku kampanju Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE, realiziraju sa još devet lokalnih partnerskih nevladinih organizacije u 11 bh. općina. Danas, tačno u 11 sati počela je kampanja i u Mostaru, Tuzli, Zenici, Bijeljini, Livnu, Foči, Trebinju, Istočnoj Ilidži i Travniku.


Kampanja će biti realizirana u naredna tri mjeseca tokom koje će partnerske nevladine organizacije posebnu pažnju posvetiti ženskom glasačkom tijelu u pomenutim općinama.

Projekt su podržali Centri civilnih inicijativa (CCI).

Također vam se može svidjeti…