OBILJEŽAVANJE 8. MARTA – MEĐUNARODNOG DANA ŽENA

Fondacija CURE organizuje pripremni sastanak s volonterkama povodom organizovanja osmomartovskog marša u Sarajevu, a sastanak će se održati u četvrtak, 19.02.2015. godine u prostorijama Fondacije CURE (Čekaluša 16) s početkom u 16:00 sati.

Ukoliko ste zainteresovane da organizujemo zajedničku aktivnost i želite da budete dio pripremanja aktivnosti za obilježavanja 8.marta, pridružite nam se na pripremnom sastanku.

Tema s kojom Fondacija CURE želi da obilježi 8.mart jeste:

“Desnica u svijetu – šta jačanje desnice znači za ženska ljudska prava?“

Ono što planiramo jeste da napravimo zvrk pitanja koja se tiče ženskih prava s hashtagom #pitamdesnicu i #zvrkpitanja koje želimo da upimo onima koji su na vlasti u BiH. Želimo da dobijemo odgovor kako sadašnja struktura vlasti gleda na pitanje abortusa u BiH, da li žene imaju potpuno pravo da odlučuju o svojim tijelima, kako gledaju na medicinski potpomognutu oplodnju, na mobing, diskriminaciju, pitanje nulte tolerancije nasilja nad ženama, pitanje marginalizovaih grupa žena koje se suočavaju s diskriminacijom.

Jako nam je važno da znamo da li žene u BiH imaju potpunu slobodu izbora u očima onih koji vladaju i na koji način to pokazuju.

Ako želite da se aktivnije uključite u rad Fondacije CURE i da pri tome radite na organizaciji javnog događaja za 8.mart, pošaljite nam mail s potvdom vašeg dolaska na pripremni sastanak  (ime i prezime i kontakt telefon) na e-mail denija@fondacijacure.org do srijede, 17.02.2015.

U sklopu svog rada na organizovanju osmomartovskog marša steći ćete iskustvo, nova poznanstva, imat ćete potvrdu od Fondacije CURE da ste učestvovale u organizaciji javnog događaja, a također će vaše zalaganje i učešće na organizovanju osmomartovskog marša postaviti će temelje naše buduće saradnje.

Neke od odgovornosti zainteresiranih osoba za volontiranje jeste rad na pripremi transparenata za 8.mart, komunikaciji,  rad na distribuciji materijala te ostalim logističkim poslovima.

 

 

Također vam se može svidjeti…