NAJAVLJUJEMO JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM ŽENAMA DA KONKURIŠU SVOJE IDEJE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE DO KRAJA MAJA!

NAJAVLJUJEMO JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM ŽENAMA DA KONKURIŠU SVOJE IDEJE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE DO KRAJA MAJA!

Na pres konferenciji povodom objavljivanja Javnog poziva za dodjelu sredstava prikupljenih u okviru INTERVENTNOG FONDA ZA ŽENSKO PODUZETNIŠTVO 28.04.2011. godine sa početkom u 11.00 časova u Kući ljudskih prava, Ante Fijamenga 14b, u Sarajevu ćemo saopštiti ukupan zbir prikupljenih sredstava, objaviti uslove Javnog poziva. Animirati ćemo nezaposlene žene da apliciraju za svoje projektne ideje kako bismo novčano pomogle onima koje komisija ocjeni za najbolje.

Ovom prilikom će se novinarima/kama obratiti i članice Komisije koje će ocijeniti najbolje poduzetničke ideje žena koje apliciraju na Javni poziv, Maida Čehaić iz Agencije za ravnopravnost spolova BiH, direktorica MI-BOSPO Nejira Nalić i direktorica Alternativne televizije Nataša Tešanović.

Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE pokrenule su program u februaru pod nazivom „INTERVENTNI FOND ZA ŽENSKO PODUZETNIŠTVO“ kao reakciju na sve goru ekonomsku situaciju žena u Bosni i Hercegovini U Bosni i Hercegovini je prema rezultatima zavodu i službi za zapošljavanje krajem februara prijavljeno je 527.749 nezaposlenih osoba, od ukupnog broja njih 263 477 ili 49,92 % su žene.

Iz Fonda će biti finansirane najbolje ideje za samozapošljavanje pristigle putem Javnog poziva nezaposlenim ženama ili ženama sa minimalnom socijalnom skrbi.

Također vam se može svidjeti…