KREIRAJMO POLITIKU STVARNE RAVNOPRAVNOSTI!

KREIRAJMO POLITIKU STVARNE RAVNOPRAVNOSTI!

 

Javna debata sa Aleksandrom Hršumom, novinarom i urednikom emisije „Zabranjeni forum“

Sarajevo, 28.09.2012. godine sa početkom u 16.00 sati u kafiću Coops D Oro, Trg međunarodnog prijateljstva br.13 u Sarajevu (iza Poliklinike SUNCE).

 

U petak,  28.09.2012. godine Fondacija CURE i Udruženje INFOHOUSE organizuju „Javnu debatu sa Aleksandrom Hršumom“ sa početkom u 16.00 sati u kafiću Coops D Oro – neformalno druženje političkih aktivistica sa građanima i građankama Sarajeva.

 

Fokus debate jeste da se zajedno sa učesnicama odgovori na sljedeća pitanja:

 

  • zašto su žene u političkom i javnom životu na marginama društva,
  • da li je moguća svjetla budućnost naše države bez učešća žena u političkoj i javnoj društvenoj sferi,
  • koje su posljedice zanemarivanja 52% populacije na mjestima odlučivanja?

 

Javna debata je organizovana u okviru kampanje „101 razlog za ženu na lokalnim izborima“ koja se odvija u 11 bh. općina uz podršku CCI. Namjera kampanje je informirati i motivirati građane/građanke da sudjeluju u izbornom procesu te da biraju – žene.

 

Podsjetimo, na Lokalnim izborima 2008. od 140 načelnika/ca općina (odnosno gradonačelnika grada Banja Luke) izabrane su samo 4 žene ili 2,86%.

 

Pozivamo Vas da medijski podržite našu kampanju te putem Vašeg medija sudjelujete u afirmaciji žena da postanu svjesne svog statusa u bosanskohrecegovačkom društvu i političkoj društvenoj sferi.

 

 „Kolika je samo greška kada žena očekuje od muškaraca da grade svijet kako ona želi, umjesto da ga sama gradi.“                                                                                                                  A                                                                                              Anasis Nin (1903 – 1977)

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Sadžidu Hadžić na 033/264-420 ili putem e-maila sadzida@fondacijacure.org

Dobrodošli/e!

Također vam se može svidjeti…