In memoriam: Nevena Kostić

In memoriam: Nevena Kostić

Nevena Kostić, dugogodišnja, hrabra i uporana braniteljica ženskih prava,  aktivistkinja u civilnom sektoru od 1999. godine, preminula je iznenada u 43. godini života, potvrđeno je za WEB 016 u leskovačkoj Opštoj bolnici.

Nevena je bila jedna od rukovodećih aktivistkinja u Ženskom centru i Žena u crnom, potom i predsjednica Žena za mir i pokretačica SOS telefona za žene i djecu žrtve porodičnog nasilja u Leskovcu.

Svojim zalaganjima edukovala je  žene, djecu i omladinu kroz podizanje svijesti, borila se za  ljudska prava i njihovu zaštitu, pravni status žena, djece i omladine, radila na sprečavanju njihovog zlostavljanja i diskriminacije, zalagala za ekonomsko osnaživanje žena i mladih, širenje ženske mirovne politike, pomagala ženama, djeci i omladini u nevolji, bavila se humanitarnim radom.

Članice Fondacije CURE joj odaju počast i izražavaju žaljenje, šok, nevjericu i tugu zbog velikog gubitka naše prijateljice, aktiviskinje i braniteljice ženskih ljudskih prava. U sjećanje na njen osmijeh, hrabrost i onu radost koju je širila oko sebe, bez obzira na sve tegobe i probleme koje su je okruživale ne mogu i neće samo tako brzo da nestanu.

Zauvjek ćemo te se sjećati


Također vam se može svidjeti…