FORUM #4, Muzički paviljon Staklenac, 27.08.2015. 18:00 h

Fondacija CURE je, u sklopu projekta “Snimi rodno zasnovano nasilje“, kao jednu od aktivnosti organizovala četvrtu forum diskusiju na kojoj je premijerno prikazan četvrti od četiri kratka filma na temu rodno zasnovanog nasilja. Kroz ovaj projekat Fondacija CURE želi da ukaže na problematiku rodno zasnovanog nasilja u današnjem društvu Bosne i Hercegovine te da kroz lokalne medije, društvene mreže i vizuelni kanal-film prikaže i razbije stereotipe koji su vezani za ovu tematiku. Forum diskusijom, kao posljednjom karikom četvrtog finalnog dijela projekta, zaokružena je tema kojom se bavi četvrti film, a koja se odnosi na pitanje mehanizama prevencije i zaustavljanja rodno zasnovanog nasilja.

Bilo je 30 prisutnih osoba koji/e su imali/e priliku da premijerno pogledaju četvrti film, a tijekom diskusije moderator Aleksandar Žolja je skupa s panelistkinjama Jelenom Jeličić i Aleksandrom Petrić pokrenuo pitanja na koja je pokušao naći odgovor uključujući i publiku. Publika je imala priliku da se uključi u diskusiju te su u sigurnom prostoru svi učesnici/e imali/e priliku da izraze svoje mišljenje glede tematike četvrtog filma, ali prvenstveno da premijerno pogledaju film te se tako aktivnije uključe u projekat. 

Hvala svim učesnicima/ama na dolasku i pruženoj podršci te sjajnoj diskusiji na temu “Kako zaustaviti rodno zasnovano nasilje“. 

 

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte ured Fondacije CURE na 033/207-561, ili pišite na email marija@fondacijacure.org.

 

Također vam se može svidjeti…