Fondacija CURE je počastvovana da vas pozove na četvrtu forum diskusiju, dana 27.8.2015. u 18:00h u Banja Luci

Fondacija CURE je počastvovana da vas na četvrtu forum diskusiju, dana 27.8.2015. u 18:00h u Banja Luci u sklopu projekta Snimi rodno zasnovano nasilje/Capture gender based violence                    

 

Mjesto i vrijeme: Muzički paviljon i bife Staklenac, Park Petra Kočića bb, 18:00 h, Banja Luka

Fondacija CURE, u sklopu projekta „Snimi rodno zasnovano nasilje“, kao jednu od aktivnosti sprovodi forum diskusiju na kojoj će premijerno biti prikazan četvrti od četiri kratka filma na temu rodno zasnovanog nasilja. Ovaj put forum nosi naziv „Kako zaustaviti rodno zasnovano nasilje“. Kroz ovaj projekat Fondacija CURE želi da ukaže na problematiku rodno zasnovanog nasilja u današnjem društvu Bosne i Hercegovine te da kroz lokalne medije, društvene mreže te vizuelni kanal-film prikaže i razbije stereotipe koji su vezani za ovu tematiku. Forum diskusijom, kao posljednjom karikom četvrtog i finalnog dijela projekta, želimo zaokružiti temu kojom se bavi četvrti film, a koja se odnosi na mehanizme zaustavljanja rodno zasnovanog nasilja danas. Tijekom forum diskusije moderator će provesti prisutne kroz mehanizme zaustavljanja rodno zasnovanog nasilja te s još dvije panelistkinje razviti diskusiju koja se tiče tema obuhvaćenih četvrtim filmom. Publika će imati priliku da se uključi u diskusiju te ćemo tako stvoriti siguran prostor u kojem će svi učesnici/ce imati priliku da izraze svoje mišljenje glede tematike četvrtog filma, a i prvenstveno da premijerno pogledaju film i tako se aktivnije uključe u projekat. 

Pozivamo vas da nam se pridružite 27.8.2015. u 18:00h u Muzičkom paviljonu i bifeu Staklenac u Banja Luci i pogledate jedinstveni film u bosanskohercegovačkoj produkciji koji se bavi temom rodno zasnovanog nasilja.

 

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte ured Fondacije CURE na 033/207561, ili pišite na email marija@fondacijacure.org.  Dobrodošli/e! 

Također vam se može svidjeti…