Fondacija CURE vas poziva na predstavu ”SEDAM UZDAHA“

Fondacija CURE vas poziva na predstavu „SEDAM UZDAHA“ u srijedu 11.09.2013. godine u 20:00 u Hotelu SARAJ (Nevjestina br.5). 

Dokumentarna monodrama prema tekstovima iz knjige „Ženska strana rata“ (Žene u crnom) u režiji Tanje Miletić – Oručević, igra Mirela Mljačank – Kordić

Monodrama “Sedam uzdaha” bazirana je na dokumentarističkim zapisima iz knjige “Ženska strana rata”, koju su u Beogradu 2007. pripremile i izdale “Žene u crnom”. ‘Sedam uzdaha’ je rezultat suradnje između glumice Mirele Mijačank – Kordić, te direktorice i redateljice J.U. Mostarski teatar mladih, Tanje Miletić-Oručević. Monodrama sadrži osobna svjedočenja i iskustva žena tijekom ratova vođenih na području bivše Jugoslavije od 1991. do 1999. godine, kao i njihovu hrabrost i snagu da prevaziđu ratne traume i uspostave normalan život. “Sedam uzdaha” je istinski teatarski doživljaj lišen patetike, čiji društveni angažman potiče gledatelja na razmišljanje i suočavanje sa ratnom prošlošću. Protagonistica predstave Mirela Mijačank – Kordić kroz ovaj teatarski komad vješto mijenja uloge i uvjerljivo ulazi u likove sedam žena, te odgovorno svjedoči njihova vlastita iskustva koja kroz predstavu dobijaju snagu univierzalnog.

Također vam se može svidjeti…