Fondacija CURE organizuje – Večer putopisne poezije Maje Klarić

Fondacija CURE organizuje – Večer putopisne poezije Maje Klarić

Večer putopisne poezije Maje Klarić, koju organizuje Fondacija CURE će se održati u utorak, 20.12.2011. godine sa početkom u 19.00 sati, u kafiću PussyGalore Sarajevo, ul. Kundurdžiluk bb.

Učestvuju: Maja Klarić, pjesnikinja i Dijana Klarić, fotografkinja. Programom će moderirati Bojan Krivokapić, pisac i aktivista u kulturi.

                                                   

Maja Klarić je 26-godišnja pjesnikinja i prevoditeljica iz Šibenika. Piše i prevodi već dugi niz godina, a radove je objavljivala u svim relevantnim hrvatskim književnim novinama i časopisima (Poezija, Quorum, Zarez i sl.) te mnogobrojnim antologijama u zemlji i inozemstvu gdje često i rado nastupa. Nagrađena je na međunarodnom natječaju za kratku priču Sea of Words u Barceloni, pjesničkom natječaju Castello di Duino u Trstu i sl.

 

U 2012. će bit objavljena njena prva samostalna zbirka poezije “Ruke u mrzloj vodi”, a trenutno piše putopis o hodočašću Camino de Santiago. Uglavnom piše putopisnu poeziju koju će čitati u Sarajevu, a čitanje će obogatiti izložba/projekcija fotografija Majine sestre Dijane. Naime, sestre Klarić najčešće putuju skupa nakon čega obično održe večeri u kojima predstavljaju fotografije i poeziju nastalu na putu.

 

Dijana Klarić nagrađena je na natječaju amaterske fotografije „Motivi otoka“ za fotografiju „Pusto poslijepodne na otoku“. Izlagala je na skupnoj izložbi fotografija u Trstu prilikom međunarodnog pjesničkog natjecanja Castello di Duino. U svom rodnom gradu Šibeniku 2009. godine je ostvarila prvu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom „Zelena odiseja“. Druga samostalna izložba „No Direction Home“ uslijedila je 2010. godine kao dio projekta „Kultura (i)putovanja“. U svibnju 2011. otvorila je svoju treću samostalnu izložbu „450 000 koraka do kraja svijeta“ u Zagrebu i Šibeniku na kojoj je predstavila već spomenuto hodočašće Camino de Santiago.

 

 Na festivalu pop književnosti Kliker! u Zagrebu u svibnju 2008. godine predstavila je projekt „poetske razglednice” u kojem je integrirala svoje fotografije i poeziju sestre pjesnikinje, Maje Klarić, koje će također biti predstavljene u Sarajevu kao dio aktivnosti njihove udruge Manifest i projekta Fotopoetika.

Također vam se može svidjeti…