Fondacija CURE objavljuje javni poziv sa opisom poslova za DIZAJNERA/ICU

Fondacija CURE i Budućnost Modriča uz podršku IAMANEH Švicarska provode projekt Žene u politici kojeg finansira Vlada Švicarske.

Cilj projekta je značajno povećati zastupljenost i sudjelovanje žena u lokalnoj upravi i političkim odlučivanjima. Kroz zagovaranje za rodnu ravnopravnost, promociju inkluzivnih izbornih procesa te osnaživanje marginaliziranih grupa, projekt teži stvaranju pravednijeg i učinkovitijeg političkog okruženja.

Glavni cilj ovog poziva je odabrati osobu ili agenciju za izradu vizualno privlačnih promotivnih materijala i razvoj interaktivne web stranice za projekt “Žene u politici”. Ovi materijali služiće za učinkovitu komunikaciju poruka javnosti i donositeljima/cama odluka, čime će se povećati vidljivost i uticaj žena političarki.

Opseg poslova i očekivani rezultati

Dizajn vizuala za cijeli projekt, uključujući sadržaj/objave za društvene medije.

Dizajn i layout promotivnih materijala poput brošura, letaka, bedževa, razglednica, zastava, plakata,  i sl.

Dizajn interaktivne web stranice koja će služiti kao informacijsko središte, osiguravajući jednostavnost korišćenja i kompatibilnost s mobilnim uređajima.

Osiguranje da svi materijali i web stranica odražavaju ciljeve projekta u promicanju rodne ravnopravnosti i sudjelovanja žena u politici.

  Svi rezultati moraju biti u skladu s Instrukcijama o komunikaciji i vidljivosti za male projekte podržane od strane Švicarske u Bosni i Hercegovini.

  Smjernice koje osigurava Fondacija CURE

   Fondacija CURE će blisko sarađivati sa odabranim ponuđačem/icom osiguravajući sve potrebne informacije, sadržaj i smjernice.

   Izrađene materijale je potrebno dostaviti Fondaciji CURE radi kontrole kvalitete i validacije. Na osnovu  komentara i preporuka, rezultati će se možda morati ažurirati  prije službenog odobrenja.

   Fondacija CURE će sa osobom/agencijom izabranom po ovom javnom pozivu potpisati ugovor o autorskom djelu na početku realizacije projekta, a isplatu izvršiti  nakon  odgovarajućeg odobrenja.

   Potrebne kvalifikacije i iskustvo

   Akademska kvalifikacija: univerzitetska diploma u području dizajna, umjetnosti i srodnih područja

   Dokazano iskustvo u kreiranju vizualnog identiteta projekata koji se bave ženskim pravima i slično.

    • Način prijave

    Zainteresirani/e kandidati/inje moraju dostaviti sljedeće dokumente/informacije kako bi dokazali svoje kvalifikacije:

    • Curriculum Vitae (CV);
    • Finansijsku ponudu – fiksni iznos
    • Portfolio  dosadašnjih radova
    • Informaciju o raspoloživosti/datumu početka i završetka rada.
    • Evaluacija prijava

    Fondacija CURE primjenjuje pravedan i transparentan postupak odabira koji uzima u obzir tehničku kvalifikaciju kandidata/inja i finansijsku ponudu. Kandidati/kinje će biti evaluirani korištenjem kumulativne analize koja uzima u obzir kombinaciju kvalifikacija, finansijske ponude i datuma početka rada. Ugovor o autorskom djelu će biti dodijeljen ponuđaču čija je ponuda evaluirana i utvrđena kao: Odgovarajuća/usklađena/prihvatljiva.

    Kako se prijaviti?

    Prijave s propratnom dokumentacijom trebaju se poslati do 3. jula 2024. putem e-maila na: enida@fondacijacure.org

    Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

    Fondacija CURE predana je postizanju raznolikosti radne snage u smislu roda, nacionalnosti i kulture. Potičemo kvalificirane žene, osobe iz manjinskih skupina i osobe s invaliditetom da se prijave.

     Sve prijave će se tretirati s najstrožim povjerenjem.

    Također vam se može svidjeti…