Dvanaesti PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma u Bosni i Hercegovini 2017. SVIJET JE NAŠE PLATNO

Od 07. do 10. septembra 2017. godine u Sarajevu

S velikim zadovoljstvom vas pozivamo na svima prepoznatljiv feministički PitchWise (PW) festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH koji okuplja umjetnice/ke i aktivistkinje/e različitih generacija diljem države i svijeta.

Fondacija CURE organizuje dvanaesti po redu PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma kroz feminističku teoriju i praksu od 07. – 10. septembra 2017. godine u Sarajevu.

Festival smo pokrenule vođene potrebom da zauzmemo napušteni i zanemareni javni prostor i da ga preobrazimo u mjesto susreta koje okuplja društveno anagažovane umjetnice, aktivistkinje, teoretičarke, feministkinje i sve zainteresovane za ženska pitanja u BiH i regiji.

Fondacija CURE teži ka povezivanju i umrežavanju feminističkog rada i kulture, a ovogodišnjim PW festivalom okupljamo umjetnice i aktivistkinje iz ženskih grupa BiH, zemalja regije i inostranstva.  

Centralna tema dvanaestog po redu PitchWise festivala je:

SVIJET JE NAŠE PLATNO

SVAKO ISKUSTVO ŽENE JE JEDNAKO VAŽNO I ZNAČAJNO!

Zato kreiramo prostor da čujemo različita iskustva žena kako bismo kreirale zajedničku historiju razumijevanja i tolerancije.

Radujemo se što ćemo ove godine imati priliku ugostiti vas na PitchWise festivalu, stoga molimo da ispunjenu prijavnicu pošaljete na e-mail denija@fondacijacure.org najkasnije do petka, 25.08.2017. do ponoći.

Festival se, po feminističkoj tradiciji, organizuje po principu volonterizma i stoga su i finansije kojima raspolažemo ograničene. Nastojat ćemo obezbijediti prevoz i smještaj za prijavljene učesnike/ce, a prijavnice ćemo razmatrati kako budu pristizale. Zbog ograničenih sredstava prvenstvo imaju one osobe koje su u mogućnosti da pokriju bar dio predviđenih troškova (npr. imaju obezbijeđen prevoz ili smještaj).

Fondacija CURE će izvršavati refundaciju putnih troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtijeva refundaciju troškova putem Ugovora o djelu. One učesnice koje nemaju vlastiti žiro račun i/ili ličnu kartu mogu priložiti tražene informacije staratelja/ke. U prijavnici se nalazi formular koji je potrebno popuniti kako bismo mogle napraviti Ugovor o djelu. Molimo da osobe koje se prijavljuju na PW, uz svoju prijavnicu pošalju i skeniranu ličnu kartu ukoliko su iz BiH odnosno skeniran pasoš ukoliko nisu iz BiH.

U nastavku prilažemo prijavnicu.

Dobrodošle/i na XII PitchWise festival!
Tim Fondacije CURE


Također vam se može svidjeti…